Αφροδίτη Κτενά – Για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων: Να τ’ αποσύρει γιατί είναι βαθιά αντιδραστικό

Αφροδίτη Κτενά - Για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων: Να τ' αποσύρει γιατί είναι βαθιά αντιδραστικό

Ξεκίνησε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στο χώρο της εκπαίδευσης αλλά και σε ευρύτερα τμήματα του λαού που το απορρίπτουν συνολικά. Ν’ αποσύρει το νσχ γιατί είναι βαθιά αντιδραστικό, κάλεσε την κυβέρνηση η Αφροδίτη Κτενά, βουλευτής του ΚΚΕ.

Το νομοσχέδιο έχει τίτλο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων» και θα συζητηθεί σε τρεις συνεδριάσεις της Επιτροπής αυτήν τη βδομάδα και μία την επόμενη, με προοπτική να εισαχθεί για συζήτηση στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τετάρτη 6 Μάρτη και να ψηφιστεί έως την Παρασκευή 8 Μάρτη.

Ν’ αποσύρει το νσχ και για λόγους αντισυνταγματικότητας αλλά και γιατί είναι βαθιά αντιδραστικό, κάλεσε την κυβέρνηση η Αφροδίτη Κτενά, βουλευτής του ΚΚΕ.

Ο πρόεδρος της επιτροπής στις αναφορές περί αντισυνταγματικότητας, απέκλεισε το ενδεχόμενο συζήτησης του θέματος, σημειώνοντας πως η Επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα να εξετάσει την συνταγματικότητα του νομοσχεδίου και παρέπεμψε στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Υπενθυμίζεται πως Φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, γονείς, διδάσκοντες και εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια έχουν εκφράσει την πλήρη αντίθεσή τους στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου γιατί νομιμοποιεί την αδικία, διευρύνει την εμπορευματοποίηση της Εκπαίδευσης και των σπουδών που αγοράζονται ανάλογα με το πόσο αντέχει το πορτοφόλι του καθενός.

Δείτε ακόμα...