Αφροδίτη Κτενά: Προσχηματικός ο καυγάς κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ για τα ΕΛΤΑ ενώ στηρίζουν την απελευθέρωση των αγορών

«Όλος αυτός ο καυγάς κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ γίνεται για να κρύψουν ότι  συμφωνούν με την Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απελευθέρωση αυτών των υπηρεσιών», επισήμανε μεταξύ άλλων η Αφροδίτη Κτενά, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης 6 Νοέμβρη στο κανάλι «Kontra».

Τα ΕΛΤΑ απαξιώθηκαν και συρρικνώθηκαν συνειδητά από όλες τις κυβερνήσεις για να μπουν οι ιδιώτες στην υπηρεσία των ταχυδρομικών μεταφορών, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης των αγορών Ενέργειας, Μεταφορών κλπ., κάτι που έχει επιφέρει χειρότερες υπηρεσίες, πανάκριβες υπηρεσίες και εξαθλίωση εργασιακών σχέσεων, επισήμανε χαρακτηριστικά. 

Με αφορμή την υπόθεση στα Βορίζια, σημείωσε τον κίνδυνο να υποβαθμίζονται οι πραγματικές αιτίες όταν προβάλλονται οι κώδικες τιμής, βεντέτες και έθιμα, ενώ από πίσω, όπως αποκαλύπτεται, υπάρχουν κυκλώματα και πολλά λεφτά από το παράνομο εμπόριο ζώων, όπλων, ναρκωτικών κλπ., φαινόμενα που υποβοηθούνται από την έλλειψη παιδείας, την έλλειψη κοινωνικών υπηρεσιών κ.α. Σημείωσε ακόμα τον προσανατολισμό της Αστυνομίας που δεν είναι εκπαιδευμένη για να αντιμετωπίσει το έγκλημα, αλλά είναι πάρα πολύ καλά εκπαιδευμένη για να αντιμετωπίσει λαϊκές κινητοποιήσεις, ενώ κατήγγειλε και τις σχέσεις που υπάρχουν με πολιτικούς παράγοντες. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...