Αφροδίτη Ρέτζιου: Αγώνας τώρα για μαζικές προσλήψεις, μέτρα προστασίας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας

Αφροδίτη Ρέτζιου
Η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ.

Χρειάζεται αγώνας τώρα, για μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, μέτρα για τη μείωση της διασποράς, μέτρα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και επίταξη επιτέλους χωρίς παχυλές αποζημιώσεις του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, τόνισε η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμό «Παραπολιτικά».

Πρέπει να προβληματίσει σοβαρά, σημείωσε, το τελευταίο διάγγελμα του πρωθυπουργού γιατί ενώ έχουμε ανησυχητικά νούμερα για τον κορονοϊό, ακούσαμε πάλι να επικαλείται την «ατομική ευθύνη» και να εξαφανίζει από το κάδρο την ευθύνη του κράτους και της κυβέρνησης. 

Σε περίπου 10 ημέρες θα φανούν τα αποτελέσματα των πρόσφατων περιοριστικών μέτρων που πάρθηκαν, πρόσθεσε η Α. Ρέτζιου, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που μας ανησυχεί είναι αυτό που επισημαίναμε από την πρώτη στιγμή, καθώς η κυβέρνηση διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας είναι θωρακισμένο και τώρα λέει για τα πεπερασμένα όρια στις αντοχές του. Αντοχές, συνέχισε, που επικαλέστηκε στο πρώτο κύμα για να επιβάλλει lockdown, να κερδηθεί χρόνος και να ενισχυθεί αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας, κάτι που δεν έγινε, και τις οποίες επικαλείται και τώρα.

Τα «πεπερασμένα όρια» του συστήματος δεν «πέφτουν από τον ουρανό», αλλά έχουν ευθύνες για αυτό η σημερινή, η προηγούμενη και οι παλαιότερες κυβερνήσεις, υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας ότι έκλεισαν νοσοκομεία όπως το «Λοιμωδών Νοσημάτων» και καταργήθηκαν 10.000 κλίνες. Ενώ, όπως επεσήμανε, τώρα έχουμε το φαινόμενο να δεσμεύονται κλίνες που προορίζονται για τις ανάγκες άλλων ασθενών, προκειμένου να νοσηλεύονται ασθενείς με covid, γεγονός που μας ανησυχεί ιδιαίτερα.

Το προσωπικό, ανέφερε, είναι εξουθενωμένο, καθώς έγιναν ελάχιστες προσλήψεις. Πρέπει, υποστήριξε, να μονιμοποιηθεί άμεσα το προσωπικό με συμβάσεις εργασίας, επικουρικοί κλπ. και να προσληφθεί και όλο το αναγκαίο. Χρειάζεται, κατέληξε, αγώνας τώρα για μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού, μέτρα για τη μείωση της διασποράς, μέτρα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και επίταξη επιτέλους χωρίς παχυλές αποζημιώσεις του ιδιωτικού τομέα.

Δείτε ακόμα...