Αγ. Ανάργυροι: Κινητοποίηση την Πέμπτη ενάντια στην παρουσία του Αμερικανού πρέσβη στο 301 ΣΕ τ

Τα πρώτα M1117 που θα παραδοθούν στον ελληνικό στρατό
Τα πρώτα M1117 που θα παραδοθούν στον ελληνικό στρατό

Κινητοποίηση την Πέμπτη 2 Δεκέμβρη, στις 9 π.μ., στην πλατεία Αγίων Αναργύρων, διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Δυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, ενάντια στην παρουσία του Αμερικανού πρέσβη στο 301 Στρατιωτικό Εργοστάσιο Βάσης στους Αγίους Αναργύρους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζ. Παίατ θα βρεθεί στο 301 ΣΕΒ για την τελετή ένταξης στον Ελληνικό Στρατό, των πρώτων τεθωρακισμένων οχημάτων Μ1117 που έφτασαν από την Γερμανία.

«Τα “δώρα” των ΗΠΑ αποτελούν ένα ακόμη κομμάτι του παζλ στην αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας στα δολοφονικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ “προς Βορρά”, με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων», σημειώνει στο κάλεσμά της η ΤΟ Δυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και προσθέτει: 

«Η κυβέρνηση, τα άλλα αστικά κόμματα και επιτελεία παρουσιάζουν τη μετατροπή της χώρας σε “προκεχωρημένο φυλάκιο” των ΑμερικανοΝΑΤΟικών ως “ασπίδα” τάχα απέναντι στην επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης και ως αναγνώριση του ρόλου που παίζει η Ελλάδα για τη «σταθερότητα» στην περιοχή.

Αναποδογυρίζουν την πραγματικότητα για να κάνουν τον λαό συνεργό σε επιθετικά σχέδια, που όχι μόνο δεν τον προστατεύουν αλλά τον μετατρέπουν σε στόχο αντιποίνων από τις ανταγωνίστριες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Στόχος είναι η αναβάθμιση του ρόλου της ελληνικής αστικής τάξης, μέσα από τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα ευρωατλαντικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όπου κι αν έχουν πατήσει οι ΝΑΤΟϊκοί, έχουν σκορπίσει το θάνατο, έχουν αιματοκυλήσει και ξεριζώσει ολόκληρους λαούς.

Τα εξοπλιστικά προγράμματα, τις στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων, τα έχει ο πληρώσει ο λαός με τον κόπο του και τον ιδρώτα του, δεν θα τα πληρώσει και με το αίμα του. Την ίδια στιγμή που η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα στενάζουν από την πανδημία και περιμένουν στη σειρά για ένα κρεβάτι στις ΜΕΘ, που αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα με το κύμα ακρίβειας, οι εξοπλιστικές δαπάνες φτάνουν τα 7,5 δις ευρώ.

Καλούμε το λαό της περιοχής να οργανώσει την πάλη του για τα προβλήματά που τον ταλανίζουν, να φέρει τις ανάγκες του στο προσκήνιο, να αναμετρηθεί με τους μεγάλους ενόχους, την εξουσία του κεφαλαίου και τους συμμάχους της, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Να δώσει μαχητική απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ. Για το κλείσιμο όλων των ξένων στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα, την αποδέσμευση από αυτούς τους οργανισμούς με τον λαό στην εξουσία. Να δυναμώσει τον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στα σχέδια αλλαγής διεθνών συνθηκών και συνόρων, στα παζάρια συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου υπό “ευρωΝΑΤΟική εποπτεία”».

Δείτε ακόμα...