Άγχος…

EUROKINISSI

Η απαράδεκτη τιμωρία σε νέο στρατευμένο με ευθύνη της κυβέρνησης, επειδή άσκησε το αυτονόητο δικαίωμα – αλλά και υποχρέωσή του – και εξέφρασε την αντίθεσή του στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην εμπλοκή της χώρας σε αυτόν, είναι το τελευταίο μόνο κρούσμα από μια αλυσίδα γεγονότων του τελευταίου διαστήματος.

Είχαν προηγηθεί οι απειλές του υπουργού Αμυνας στους στρατιωτικούς περί δήθεν «διαρροών» σχετικά με τα όσα κρύβει η κυβέρνηση για τη συμμετοχή της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αλλά και οι προ ημερών αλλαγές του «Διακλαδικού Κανονισμού Πειθαρχίας» των Ενόπλων Δυνάμεων. Ενώ, πάλι πριν λίγες μέρες, στα μουλωχτά οι υπουργοί Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη υπέγραψαν απόφαση που δίνει το «πράσινο φως» για οπλισμένους στρατιωτικούς σε ρόλο αστυνομικών, σε υπηρεσίες αστυνόμευσης και καταστολής εκτός στρατοπέδων, δίνοντάς τους μάλιστα τη δυνατότητα να πυροβολούν με διαταγή του ΓΕΕΘΑ.

Με ευκολία καταλαβαίνει κανείς τους ρόλους που θέλει το υπουργείο να παίζουν οι στρατιωτικοί, συνοδεύοντας π.χ. τις αυτοκινητοπομπές του ΝΑΤΟ, με το ελεύθερο να ανοίξουν πυρ εναντίον όποιου επιχειρήσει να εκφράσει την αντίθεσή του στη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο… Αυτά ενώ έχουν προηγηθεί αίσχη όπως η απρόκλητη επίθεση και οι απαράδεκτες διώξεις στις 6 Απρίλη, σε απεργούς που διαδήλωναν ενάντια στη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε ορμητήριο θανάτου, κ.ά.

Με δυο λόγια, είναι ηλίου φαεινότερο ότι εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και καταστολή απέναντι στον «εχθρό λαό» πάνε χέρι χέρι. Οπως βγάζει «μάτι» και η πλήρης αφωνία ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών για όλα αυτά, σε άλλη μια επιβεβαίωση ότι η εμπλοκή στα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ είναι ο κοινός τους οδηγός. Εμείς πάλι μείναμε με την απορία: Αφού βρίσκονται στη «σωστή πλευρά της Ιστορίας», προς τι τόσο άγχος;

Το σχόλιο από το «Ριζοσπάστη»

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...