Άγιος Νικόλαος: «Ακόμα ένα έγκλημα μας γέμισε οργή, είτε με τα κέρδη τους ή με τη ζωή»

Μεγαλειώδης συγκέντρωση για την καταδίκη του αποτρόπαιου εγκλήματος στο λιμάνι του Πειραιά, με θύμα τον 36χρονο Αντώνη Καργιώτη, πραγματοποιήθηκε απόψε στην κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, που κατέληξε στο λιμάνι, όπου παιδιά συντοπιτών του αδικοχαμένου Αντώνη, πέταξαν λευκά τριαντάφυλλα, στη μνήμη του. 

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα όπως «Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», «Κράτος κι εταιρεία ό,τι και να λένε, ξέρουμε ότι ξέρανε κι ας κάνουν ότι κλαίνε»,  «Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές» και «Ακόμα ένα έγκλημα μάς γέμισε οργή, είτε με τα κέρδη τους ή με τη ζωή».

Απαίτησαν να μην υπάρξει συγκάλυψη του νέου εγκλήματος και διαμαρτυρήθηκαν για την πολιτική που βάζει τα κέρδη πάνω από την ανθρώπινη ζωή όπως στις περιπτώσεις των Τεμπών, τις πλημμύρες και τις φωτιές.

Στη λαϊκή συγκέντρωση οργής και καταδίκης, μεταξύ άλλων χαιρέτισαν ο Γιώργος Φιλιππάκης υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση και δημοτικός σύμβουλος Αγίου Νικολάου (δείτε κάτω βίντεο), ο Δαμιανός Χαλκιαδάκης υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Βασίλης Χατζηδάκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». 

Αντίστοιχη συγκέντρωση έγινε και στο λιμάνι του Ηρακλείου όπου συγκεντρώθηκε κόσμος στην προβλήτα, εκεί που ήταν δεμένο -με κλειστούς καταπέλτες- το μοιραίο πλοίο και καταδίκασαν τον άδικο χαμό του νέου. 

Από τη συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου

Δείτε ακόμα...