Άγκυρα: Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων είχε «γεύμα εργασίας» με τον Ερντογάν

Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων, Μ. Ντόντικ με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρ. Τ. Ερντογάν - 2019
Φώτο Αρχείου / Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων, Μ. Ντόντικ με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρ. Τ. Ερντογάν – 2019 / Πηγή: TWITTER

Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων, Μ. Ντόντικ, επισκέφτηκε την Άγκυρα, όπου μεταξύ άλλων είχε «γεύμα εργασίας» με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρ. Τ. Ερντογάν.

Σε δηλώσεις πριν από τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιείται στο φόντο της πρόσφατης αναζωπύρωσης της αντιπαράθεσης για το μέλλον της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης (Β-Ε), ο Ντόντικ είπε ότι «η ενημέρωση που ο Ερντογάν έχει έως τώρα είναι μονόπλευρη» και ότι «θέλω να του εξηγήσω πως τον θεωρώ έναν μεγάλο ηγέτη ενός μεγάλου έθνους και θεωρώ φυσικό να ενδιαφέρεται να στηρίξει και να βοηθήσει τους Βόσνιους. Αλλά είμαι επίσης πεπεισμένος από επαφές μαζί του ότι δεν είναι ο τύπος του ανθρώπου που θέλει να τα κάνει όλα σε βάρος άλλων λαών στη Β-Ε και βλέπω μια δυνατότητα να συζητήσουμε το θέμα αυτό».

Σημειωτέον, στις αρχές της βδομάδας ο Ερντογάν υποδέχτηκε εκπροσώπους βοσνιακών ΜΚΟ στην Κωνσταντινούπολη. Σε δηλώσεις του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «εμείς από την πλευρά μας έχουμε παράσχει στήριξη αδιακρίτως για τη διατήρηση και τη σταθεροποίηση της πολυπολιτισμικής και εθνικής ταυτότητας της Β-Ε», αλλά και ότι η Τουρκία θα στηρίξει τη χώρα «με έναν ισχυρότερο και διαφορετικό τρόπο», συνεχίζοντας να εργάζεται για την ευημερία στη Βοσνία και όλα τα Βαλκάνια. «Σκοπεύουμε να αυξήσουμε το διμερές εμπόριο που πέρυσι ήταν 650 εκατ. δολάρια παρά την πανδημία, σε πάνω από 1 δισ. δολάρια», τόνισε, ενώ ξεχώρισε και τη συμμετοχή τουρκικών κεφαλαίων στην ανάπτυξη του οδικού δικτύου των Βαλκανίων, σε έργα όπως ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει Βελιγράδι – Σαράγεβο.

Δείτε ακόμα...