Αγλαΐα Κυρίτση: Η αρμάδα του θανάτου έτοιμη για νέες εξορμήσεις

Αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ US NAVY
Αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ US NAVY (USS-Dwight-D.-Eisenhower) / Πηγή: US NAVY

Η «αρμάδα του θανάτου» των ΗΠΑ αγκυροβόλησε το Σάββατο στη ναυτική βάση της Σούδας κι από κει με τη στήριξη των Ελληνικών Ενόπλων δυνάμεων – ήδη η φρεγάτα Ψαρά ενσωματώθηκε στη δύναμη κρούσης – θα επιχειρήσει στην Αν. Μεσόγειο. Θα ακολουθήσει την γνωστή και πεπατημένη τακτική για τη δολοφονία των λαών, τη διάλυση και κατοχή χωρών από την Γιουγκοσλαβία ως τη Συρία, την Κύπρο, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη…

Οι φιέστες υποδοχής του «αβύθιστου» Αιζενχάουερ- εν μέσω πανδημίας -παρουσία μάλιστα του Πρωθυπουργού και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ετοιμάζονται με φρενήρεις ρυθμούς.

Το σκηνικό γνωστό και επαναλαμβανόμενο .

Με μια κίνηση, αναμφίβολα σαφέστατου συμβολισμού, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθώντας τα βήματα του προκατόχου του, θα δώσει για άλλη μια φορά τα διαπιστευτήρια στους πολέμαρχους της γης, καταδεικνύοντας το ιδιαίτερα μεγάλο βάρος που δίνει η κυβέρνηση, αλλά και ο ίδιος προσωπικά στον αμερικανικό παράγοντα, επισφραγίζοντας τις επιχειρησιακές διευκολύνσεις που του παρέχει η Ελλάδα, ανελλιπώς από το 1953 έως σήμερα μετατρέποντας τη Σούδα σε ορμητήριο θανάτου, προκεχωρημένο φυλάκιο του ιμπεριαλισμού, αλλά και σύμβολο αναντικατάστατο μιας βαθιάς και υποτελούς εξάρτησης.

Τέτοιου είδους αφίξεις κανένα αίσθημα ασφάλειας δεν καλλιεργούν στο λαό μας. Αντιθέτως δημιουργούν ανασφάλεια και κινδύνους στους λαούς της περιοχής.

Ο λαός μας γνωρίζει καλά και έχει αποδεχτεί ιστορικά ότι οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ποτέ δεν προστάτευσαν τα σύνορα της χώρας μας  όπως και καμιάς άλλης χώρας. Το αντίθετο!

Γι αυτό και στις φιέστες τους θα απαντήσει δυναμικά και θα απαιτήσει:

Καμιά διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών. Καμιά συμμετοχή της χώρας στις πρόβες πολέμου, στην μετατροπή της χώρας μας σε πολεμικό στόχο.

Να μην μετατραπούν τα λιμάνια μας σε ορμητήρια θανάτου που δημιουργούν την προσφυγιά και την μετανάστευση. Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις και να ξηλωθούν οι ήδη υπάρχουσες. Καμιά συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων δυνάμεων στις ιμπεριαλιστικές αποστολές τους.

Αποδέσμευση τώρα από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Αγλαΐα Κυρίτση 
Επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου 

Δείτε ακόμα...