Αγώνας για μέτρα ανακούφισης του λαού, κατάργηση έμμεσων φόρων και χρηματιστηρίου Ενέργειας

Στη συζήτηση σχετικά με τις «κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία για την ΕΕ» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης ανέφερε τα εξής:

«Τα περί “αλληλεγγύης” και “ενιαίας απάντησης στον ρωσικό εκβιασμό”, οι ασάφειες σκοπιμότητας δεν μπορούν να κρύψουν τις σφοδρές αντιθέσεις στο εσωτερικό της ΕΕ, ανάμεσα στις κυβερνήσεις. Όλα τα σενάρια υπαγορεύονται από την ευρωενωσιακή στρατηγική της απελευθέρωσης, της “πράσινης μετάβασης”, της απολιγνιτοποίησης, του χρηματιστηρίου ρύπων που είχαν εκτινάξει τις τιμές και την ενεργειακή φτώχεια μήνες προ του πολέμου και υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις και στην Ελλάδα. Πίσω από τις φιέστες της ελληνικής κυβέρνησης για τον τερματικό σταθμό αεριοποίησης στην Αλεξανδρούπολη, που αποτελεί και στρατιωτικό ορμητήριο του ιμπεριαλιστικού πολέμου, βρίσκεται η αντικατάσταση του ρωσικού αερίου από πανάκριβο αμερικανικό LNG φέρνοντας μεγάλα κέρδη και στους μεταφορείς Έλληνες εφοπλιστές. Όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί προϋποθέτουν βαρύ λογαριασμό για τον λαό προκειμένου να θησαυρίσουν τα μονοπώλια, τη στιγμή μάλιστα που πυκνώνουν διεθνώς οι ανησυχίες των επιτελείων της ΕΕ, του ΔΝΤ για επικείμενη περιδίνηση σε νέα καπιταλιστική κρίση.

Μόνη διέξοδος ο λαϊκός αγώνας για ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης, κατάργηση έμμεσων φόρων, του χρηματιστηρίου Ενέργειας, άμεση και πλήρη επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων, απόσυρση από τις κυρώσεις προς τη Ρωσία».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...