Πάτρα – Αγρίνιο: Δυναμικές κινητοποιήσεις κατά των αντιεκπαιδευτικών μέτρων

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις σε κανένα από τα σχολεία τους, δηλώνουν μαθητές, καθηγητές και γονείς και στην Πάτρα, αφού ήδη έχει αρχίσει φτάσει η σχετική οδηγία του υπουργείου Παιδείας σε αρκετά γυμνάσια και λύκεια.

Μαθητές και γονείς του σχολικού συγκροτήματος Καστριτσίου (γυμνάσιο και λύκειο), προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας, καταγγέλλοντας την προσπάθεια συγχώνευσης τμημάτων στην Α’ Γυμνασίου και στην Β’ Λυκείου προκειμένου τα τέσσερα που λειτουργούν σε κάθε τάξη να μειωθούν σε τρία, για κάθε μία αντίστοιχα.

Όπως καταγγέλθηκε μάλιστα από τους γονείς, οι συγχωνεύσεις που αφορούν την Α’ Γυμνασίου, σκοπό έχουν να μετακινηθούν καθηγητές σε άλλα σχολεία, προκειμένου να καλύψουν κενά συναδέλφων τους…

Σημειώθηκε, ότι εάν εφαρμοστούν τα συγκεκριμένα μέτρα, τα τμήματα θα φτάσουν τα 27 με 30 παιδιά, χωρίς μάλιστα να προβλέπεται να γίνουν περισσότερα, ακόμη και αν φοιτήσουν σ’ αυτά και άλλοι μαθητές, μέσα στην πορεία του χρόνου.

Οι μαθητές υπογράμμισαν ταυτόχρονα, πως οι κινητοποιήσεις τους “μόλις που ξεκίνησαν”, εφόσον τις επόμενες μέρες θα συντονιστούν για κοινή δράση και με άλλα σχολεία της Πάτρας που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, όπως το 7ο Λύκειο.

“Πρόκειται για μέτρο αντιπαιδαγωγικό και επικίνδυνο που αντίκειται σε κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο”, τόνισε η Ειρήνη-Σοφία Κιαπίδου, γονέας μαθητή στην Α’ Γυμνασίου, συμπληρώνοντας πως “αιφνιδιαστικά ανατρέπεται συνολικά το πρόγραμμα μαθητών και εκπαιδευτικών, εφόσον τα σχολεία έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν για πάνω από 40 μέρες”.

“Πως κάνουν συγχωνεύσεις από τη στιγμή μάλιστα που τα περισσότερα παιδιά στην Α’ Γυμνασίου δεν έχουν καν εμβολιαστεί αφού δεν συμπληρώνουν το 12ο έτος της ηλικίας τους;”, διερωτήθηκε η γονέας, Ζήνια Παγαδάκη, καλώντας σε απόσυρση του μέτρου.

Γέμισαν μαθητές οι δρόμοι του Αγρινίου

Την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων απαίτησαν σήμερα με μαζικό-μαχητικό συλλαλητήριο μαθητές στο Αγρίνιο. Ύστερα από κάλεσμα των μαθητών του 6ου ΓΕΛ Αγρινίου, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στη πλατεία Δημάδη, το παρών έδωσαν με αποφάσεις τους συγκροτημένα μαθητές από το 1ο, 2ο, 3ο και 5ο ΓΕΛ, ενώ συμμετείχαν και μαθητές από άλλα λύκεια και γυμνάσια της πόλης.

Ακολούθησε δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με στάση έξω από το Δημαρχείο, όπου ακούστηκαν συνθήματα όπως «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση και υγεία για κάθε μαθητή», «Τράπεζα- ΕΒΕ μας διώχνει απ’ τα σχολεία. Θέλουμε Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία», «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά».

Οι μαθητές είναι αποφασισμένοι να δώσουν συνέχεια στον αγώνα τους, για τα οξυμένα προβλήματα των σχολείων τους.


Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...