Αγρίνιο: Παράσταση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων στη ΔΕΗ για τις αυξήσεις στο ρεύμα

Παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στο Αγρίνιο, διαμαρτυρόμενη για τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, είτε αυτό αφορά την αγροτική χρήση, είτε την οικιακή, πραγματοποίησε την Τρίτη 28 Σεπτέμβρη το πρωί, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας.

Παράλληλα, απαίτησε, να ηλεκτροδοτηθεί άμεσα το ΤΟΕΒ Κατοχής, που για σχεδόν δύο εβδομάδες δεν λειτουργούν τα τέσσερα αντλιοστάσιά του, με αποτέλεσμα να μην ποτίζονται χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σπύρος Κοτοπούλης «οι αυξήσεις στο ρεύμα, στις τιμές των ζωοτροφών και των αγροτικών εφοδίων, καθώς και η τιμή του πετρελαίου, εκτοξεύουν το κόστος παραγωγής, που σε συνδυασμό με τις τιμές πώλησης στους εμπόρους, αφήνουν χωρίς εισόδημα τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, κάνοντας απαγορευτικό για αρκετούς να συνεχίσουν να παράγουν και την επόμενη χρονιά».

Σημείωσε, ότι ήδη έχουν έρθει εκκαθαριστικοί λογαριασμοί σε πολλά αγροτικά τιμολόγια, που είναι αυξημένα ως και 50%, από την επιβολή της «Ρήτρας Αναπροσαρμογής Χρεών Προμήθειας», κατ’ εφαρμογή των κυβερνητικών εντολών και αποφάσεων, ζήτημα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί.

Να λειτουργήσει άμεσα το ΤΟΕΒ Κατοχής

Σε ότι αφορά το ΤΟΕΒ Κατοχής, η τοπική διεύθυνση της ΔΕΗ «παρέπεμψε» στην Αθήνα, δηλώνοντας ότι δεν έχει ευθύνη για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων, εφόσον αυτό αφορά τη ΔΕΔΔΗΕ, αποφεύγοντας ουσιαστικά να πάρει θέση.

Για το συγκεκριμένο θέμα, σε ανακοίνωσή της, η ΚΟΒ Οινιάδων – Αιτωλικού της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας, σημειώνει: «Είναι αδιανόητο σε ένα νομό με τόσες λίμνες και ποτάμια να μένουν οι καλλιέργειες δίχως νερό», επισημαίνοντας:

«Ενώ δίνεται πακτωλός χρημάτων, εκατομμύρια ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους του αγροτικού και διατροφικού τομέα, στα μονοπώλια της ενέργειας, με όλα τα βουνά να έχουν γεμίσει ανεμογεννήτριες και όλος ο κάμπος φωτοβολταϊκά, να μην υπάρχει ρεύμα για τους αγρότες να ποτίζουν τις καλλιέργειές τους. Αυτή είναι η ενεργειακή ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ενεργειακή ανάπτυξη για τους επιχειρηματικούς ομίλους, σημαίνει ενεργειακή φτώχεια για το λαό».

Καλεί παράλληλα τους αγρότες, να παλέψουν μέσα από τις δομές του οργανωμένου κινήματός τους, αλλά και κάθε αρμόδιο φορέα, να λειτουργήσουν άμεσα το ΤΟΕΒ και να μην διακοπεί ποτέ άλλοτε.

Δείτε ακόμα...