Αγρότες Αιγίου: Κλιμακώνουν και συντονίζουν τον αγώνα τους για τα οξυμένα προβλήματα

Από προηγούμενη κινητοποίηση

Σε νέα δυναμική κινητοποίηση με συμβολικό αποκλεισμό της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών – Αθηνών στο ύψος της γέφυρας Μεγανίτη, προχώρησαν χθες το απόγευμα αγρότες της Αιγιάλειας μετά από κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας».

Πρόκειται για συνέχεια δράσεων που έχει αποφασίσει να προχωρήσει ο σύλλογος, με αιχμές, την πολύ χαμηλή τιμή της σταφίδας (διεκδικώντας κατώτερες εγγυημένες τιμές), τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα πυρόπληκτα χωριά και της Αιγιάλειας (με χωρίς όρους και προϋποθέσεις 100% αποζημιώσεων), την επικείμενη μετακίνηση ή συγχώνευση του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών (που εδρεύει στο Αίγιο), καθώς και να μην γίνει καμιά απόλυση εργαζομένου από την ΕΒΟ.

«Ό,τι κερδίσαμε όλα αυτά τα χρόνια ήταν αποτέλεσμα του αγώνα μας! Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να δούμε «άσπρη μέρα» επιλέγοντας να παλέψουμε με ψηφίσματα, υπομνήματα και αγωγές, που προτείνουν τα τοπικά στελέχη της νυν και της προηγούμενης κυβέρνησης στο Δήμο και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αποσκοπώντας έτσι να μην κλιμακωθεί ο αγώνας», τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιάννης Μποδιώτης, σημειώνοντας: «Συνεχίζουμε μαχητικά στον ίδιο δρόμο διεκδικώντας την επιβίωσή μας»!

Τόνισε παράλληλα, πως θα συνεχιστούν όλες τις επόμενες μέρες περιοδείες, συσκέψεις και ενημερώσεις στα χωριά, υπογραμμίζοντας πως θα υπάρξει συντονισμός, τόσο με αγροτικούς συλλόγους στην Αχαΐα και σε άλλους νομούς, προκειμένου να δοθεί συντονισμένη απάντηση στην κυβέρνηση, αλλά και σε μεταποιητές – βιομήχανους και μεγαλέμπορους που «εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα των αγροτών, αλλά και του συνόλου των λαϊκών στρωμάτων», σημείωσε ο Γιάννης Μποδιώτης.

Στο πλευρό των συγκεντρωμένων βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ και βουλευτή Αχαΐας, ενώ στην κινητοποίηση συμμετείχαν με αντιπροσωπείες τους η Συντονιστική Επιτροπή Ππυρόπληκτων του νομού και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ωλενίας και Ερυμάνθου.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...