Αγρότες: Νέα μπλόκα – Νέες κινητοποιήσεις από τους συλλόγους

Κινητοποίηση αγροτών ΠΕ Ιωαννίνων στα Γιάννενα / Φλεβάρης 2022
Κινητοποίηση αγροτών ΠΕ Ιωαννίνων στα Γιάννενα / Φλεβάρης 2022

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις αγροτοκτηνοτρόφων. Νέα Μπλόκα, νέες κινητοποιήσεις από τους συλλόγους. Με τα τρακτέρ στα μπλόκα, σε όλη τη χώρα, οι βιοπαλαιστές αγρότες δίνουν αγώνα για να επιβιώσουν. Η ακρίβεια σε ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα και εφόδια, αλλά και οι χαμηλές τιμές που πωλούν τα προϊόντα τους τους έβγαλαν στους δρόμους. Σήμερα η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων προσκάλεσε σε διάλογο τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και τους αρχηγούς των κομμάτων.

Διεκδικούν:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση  αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Κεφαλονιάς: Μπλόκο της Κολώνας

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Κεφαλονιάς: Μπλόκο της Κολώνας / Φλεβάρης 2022

Συγκέντρωση τρακτέρ, αγροτικά αυτοκίνητα, Ι.Χ, στο Μπλόκο για να κινηθούν με μηχανοκίνητη πορεία σε συμβολικό αποκλεισμό της Παλικής, την Τετάρτη 16 Φλεβάρη στις 11 το πρωί, αποφάσισαν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μπλόκο στη Κολώνα στη Παλική.

Όπως αναφέρει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Κεφαλονιάς, «στη σύσκεψη αναπτύχθηκε γόνιμη συζήτηση και ακούστηκαν προτάσεις από τους συνάδελφους αγρότες-κτηνοτρόφους-αλιείς, για την καλύτερη οργάνωση και το δυνάμωμα του αγώνα, ώστε να δυναμώσουμε την πίεση προς την κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα μας.

Στον αγώνα επιβίωσης που δίνουμε η κυβέρνηση αρνείται να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα μας και συκοφαντεί τους αγώνες μας για να γυρίσει τον λαό εναντίον μας.

Όμως ο λαός όλης της Χώρας, όπως και εδώ της Κεφαλονιάς και της Παλικής έδωσε συγκινητική απάντηση με την συμμετοχή του στο Μπλόκο της Κολώνας, υλικά και ηθικά με την παρουσία του, αλλά και μέσα από τους οργανωμένους φορείς του.

Καταλήγοντας ο ΑΣ Κεφαλονιάς τονίζει ότι, «η σύσκεψη αποφάσισε:

1. Να δυναμώσει το Μπλόκο με νέα τρακτέρ και αυτοκίνητα

2.Να αξιοποιηθούν κι άλλοι συνάδελφοι που αποτελούν εφεδρεία στα χωριά και αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα κι έχουμε τα ίδια αιτήματα που αφορούν στην επιβίωσή μας.

3. Να κλιμακωθεί ο αγώνας με αγωνιστικές κινητοποιήσεις διαφόρων μορφών που θα είναι συντονισμένες σε πανελλαδικό επίπεδο.

Συντονιζόμαστε με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και τα δεκάδες μπλόκα σε όλη τη χώρα που αποφάσισε συμβολικό κλείσιμο των Εθνικών Οδών και άλλων δρόμων από όλα τα μπλόκα.

Καλούμε το λαό και τους οργανωμένους του φορείς, να συμπαρασταθούν στα δίκαια αιτήματα του αγώνα μας και να έρθουν με τα ΙΧ να ενισχύσουν το Μπλόκο.

Με τη μαζική συμμετοχή των αγροτών και κτηνοτρόφων στα μπλόκα και με την ενδυνάμωση της λαϊκής συμπαράστασης και αλληλεγγύης στα δίκαια αιτήματα του αγώνα μας, μπορούμε και θα πετύχουμε το στόχο μας.

Συνεχίζουμε – Θα νικήσουμε!».


Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου: Στο πλευρό των αγροτών που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους

Την άρνηση της Περιφερειακής Αρχής Ηπείρου να στηρίξει τα αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτών που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, κατήγγειλε ο Γιώργος Πρέντζας περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Μιλώντας στο κανάλι «Ηπειρος-tv1» επισήμανε ότι το θέμα είχε θέσει εδώ και καιρό προς συζήτηση η «Λαϊκή Συσπείρωση» στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των αγροτών που στενάζουν κάτω από το βάρος της ασκούμενης πολιτικής.

Με το υψηλό κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων σε εμπόρους οι βιοπαλαιστές αγρότες δεν μπορούν να μείνουν στα χωράφια τους και να καλλιεργήσουν, επισήμανε χαρακτηριστικά, απαντώντας και σε διάφορους συκοφαντικούς ισχυρισμούς κυβερνητικών στελεχών της Περιφέρειας. 

Για τις κατηγορίες περί «υποκίνησης» ο Γ. Πρέντζας επισήμανε ότι αυτές εξαπολύονται, ώστε να κρυφθούν οι ευθύνες των κυβερνώντων για την πολιτική που εφαρμόζεται και ξεκληρίζει τη μικρή και φτωχή αγροτιά.

Γρεβενά: Μπλόκο με τρακτέρ έστησαν οι αγρότες στη Δεσκάτη

Δεσκάτη Γρεβενών - Δυτική Μακεδονία
Δεσκάτη Γρεβενών – Δυτική Μακεδονία

Μπλόκο με τρακτέρ έστησαν οι αγρότες στη Δεσκάτη Γρεβενών, διεκδικώντας λύσεις στα αιτήματά τους.

Μεταξύ άλλων σημειώνουν: «Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για μείωση του ΦΠΑ και άλλα “μέτρα” συνιστούν τουλάχιστον κοροϊδία και εμπαιγμό για όλους τους σκληρά εργαζόμενους κι αγωνιζόμενους για την επιβίωση αγροτοκτηνοτρόφους του Δήμου που επιδιώκουν –πέραν των άλλων- να διατηρήσουν τη συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας και να μην ερημώσει ο αγαπημένος μας τόπος!

Το αγροτικό πετρέλαιο έχει φτάσει στα ύψη! Η κυβέρνηση πετάει ψίχουλα 50 εκατομμυρίων σε μια μερίδα αγροτών μόνο και στο 1/3 του ποσού που δινόταν πριν την κατάργησή της επιστροφής φόρου με το τρίτο μνημόνιο, όταν η τιμή του ντίζελ ήταν πολύ φθηνότερη!

Τα λιπάσματα είναι απλησίαστα, το ίδιο και τα φυτοφάρμακα!

Οι λογαριασμοί και του αγροτικού ρεύματος είναι διπλάσιοι και συνεχίζουν το ανηφορικό τους  ράλλυ! Οι εξαγγελίες της για μειώσεις το εξάμηνο που πέρασε με τις πολύ μειωμένες ανάγκες άρδευσης αποτελούν εμπαιγμό!

Τι να πούμε για τις υπέρογκες αυξήσεις στις ζωοτροφές που έχουν καταφάει τις αυξήσεις του γάλακτος και ξαναμπαίνουμε για τα καλά στο φαύλο κύκλο των χρεών στους εμπόρους και τις τράπεζες!». 


Αποκλεισμός της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου στο ύψος του μπλόκου του Μεγανίτη

Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου (Αχαΐα) - Μπλόκο Φλεβάρης 2022

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αιγιαλείας. Αυτή την ώρα πραγματοποιούν συγκέντρωση στο μπλόκο του Μεγανίτη ενώ έχουν προχωρήσει και σε αποκλεισμό της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος του μπλόκου.

Σήμερα συμπληρώνουν πάνω από μια βδομάδα στο μπλόκο και τονίζουν ότι δεν υποχωρούν αν δεν δικαιωθούν στα δίκαια αιτήματα τους. Παράλληλα συντονίζουν τις δράσεις τους με τους συναδέλφους τους σε όλη τη χώρα και τις αποφάσεις που έλαβαν στη Νίκαια της Λάρισας. 


Μεσσηνία: Μηχανοκίνητη πορεία στην Καλαμάτα την Τετάρτη

Αγρότες - Κτηνοτρόφοι Μεσσηνίας / Μπλόκο Σουληνάρι / Φλεβάρης 2022

Σταθεροί και αμετακίνητοι στις θέσεις τους στα μπλόκα στον πρώην σταθμό του ΟΣΕ στη Μεσσήνη και στο Σουλήνάρι παραμένουν οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της Μεσσηνίας, που μετά και την πανελλαδική σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, προχωρούν και σε νέες δράσεις κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους. 

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα στην Καλαμάτα το πρωί, με απόφαση των επιτροπών των δύο μπλόκων του νομού, διατρανώνοντας τη θέλησή τους να μην κάνουν πίσω από την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.


Έβρος: Στήθηκε το μπλόκο των αγροτών στην Ορεστιάδα

Αγρότες Έβρου - Διαμαρτυρία Μπλόκο Ορεστιάδας / Φλεβάρης 2022

Το δικό τους μπλόκο στην είσοδο της Ορεστιάδας έστησαν αγρότες από τον Έβρο.

«Ενισχύουμε τον ενιαίο πανελλαδικό αγώνα επιβίωσής μας», είναι το μήνυμα που έστειλαν κατά τη σύσκεψη που πραγματοποίησε το Σάββατο η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα», με τη συμμετοχή δεκάδων αγροτών, και που σήμερα πραγματοποίησαν τις αποφάσεις που έλαβαν.

Οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση εν όψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου, καθώς η εκτόξευση του κόστους παραγωγής τους έχει φέρει στη χειρότερη θέση που έχουν βρεθεί ποτέ.

Διεκδικούν:

  • -Μείωση του κόστους παραγωγής.
  • -Αφορολόγητο πετρέλαιο.
  • -Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος.
  • -Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.
  • -Επιδότηση ζωοτροφών.
  • -Κατάργηση ΦΠΑ στα βασικά αγροτικά εφόδια αλλά και στα αναγκαία για τη λαϊκή οικογένεια είδη.
  • -Αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού.
  • -Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ.
  • -Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτικό προϊόντα.
  • -Επαναλειτουργία των αγροτικών ιατρείων και ενίσχυση των δύο νοσοκομείων του Έβρου και των Κέντρων Υγείας του νομού.

Λακωνία: Μηχανοκίνητη πορεία στη Σπάρτη και αποκλεισμός της Περιφέρειας

Αγρότες Λακωνίας / Διαμαρτυρία στη Σπάρτη / Φλεβάρης 2022

Με μια μαχητική μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους της Σπάρτης, με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και αποκλεισμό της Περιφερειακής Ενότητας συνέχισαν τις δράσεις τους οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της Λακωνίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Σπάρτης και του αντίστοιχου Λακωνίας. Μαζί τους βρέθηκαν αντιπροσωπείες από τα Σωματεία Συνταξιούχων, Πωλητών Λαϊκών Αγορών, η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης (μέλος της ΟΓΕ) και η Επιτροπή Αγώνα κατοίκων του Ευρώτα.

Οι συγκεντρωμένοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που με τρακτέρ και τα οχήματά τους έδωσαν τον τόνο μέσα στην πόλη, απαίτησαν για ακόμη μία φορά κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους που να τους εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης και ταυτόχρονα να είναι εφικτή η κατανάλωσή τους από τους εργαζόμενους και τον υπόλοιπο λαό, αλλά και μείωση του κόστους παραγωγής.

«Τα προβλήματα μας βγάζουν στους δρόμους και όχι ότι δεν έχουμε τίποτε άλλο να κάνουμε», τόνισε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Σπάρτης, Χρήστος Ασπλιώτης, καλώντας σε κλιμάκωση του αγώνα. (Δείτε επάνω βίντεο από το Notospress)

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση και συναυλία αλληλεγγύης στο μπλόκο των αγροτών και κτηνοτρόφων της Λακωνίας στα Ξηροκάμπια της Σκάλας. 


Γιάννενα: Συγκέντρωση αγροτών με τρακτέρ στην κεντρική πλατεία

Με δεκάδες τρακτέρ και αγροτικά οχήματα αγροτοκτηνοτρόφοι από το Νομό Ιωαννίνων πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, διεκδικώντας άμεσα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής και στήριξης του εισοδήματός τους.

Είχαν προηγηθεί δύο προσυγκεντρώσεις, η μία στον κόμβο της Ελεούσας έξω από τη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» και η άλλη στον κόμβο της Ανατολής για να ακολουθήσει πομπή προς το κέντρο της πόλης.

η συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία άνοιξε ο Χάρης Λιούρης, πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, επισημαίνοντας την τραγική κατάσταση των αγροτοκτηνοτρόφων με την εκτόξευση του κόστους παραγωγής. Ακολούθησε ομιλία από τον Μίλτο Μπούκα, κτηνοτρόφο, που σχολίασε ότι η διαφημιζομένη αύξηση της τιμής του γάλακτος στους κτηνοτρόφους αντανακλά τη μείωση της παραγόμενης ποσότητας αφού «δεν μπορούμε να ταΐσουμε τα ζωντανά». 

Εκ μέρους του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ζίτσας το λόγο πήρε ο Κώστας Κατσάνος, τονίζοντας ότι ο Σύλλογος συντονίζει τη δράση του με τα δεκάδες αγροτικά μπλόκα σε όλη τη χώρα, ενώ σχολίασε ότι «η κυβέρνηση ταΐζει με μπόλικα δισεκατομμύρια τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες και δίνει τρίμματα σε αυτόν που παράγει το ψωμί, κόκκαλα σε αυτόν που παράγει το κρέας». 

Τη συγκέντρωση στήριξαν και χαιρέτισαν το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, με τον πρόεδρο Νίκο Έξαρχο να καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους την ερχόμενη Πέμπτη 17/2 στο συλλαλητήριο που έχει εξαγγελθεί για μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος ενάντια στην ακρίβεια. Τέλος, χαιρετισμό απεύθυναν ο Χρήστος Γρίβας εκ μέρους του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και ο Μιχάλης Δεβέκος, πρόεδρος των Γεωπονικών καταστημάτων Νομού Ιωαννίνων.


Κοζάνη: Προσυγκέντρωση με τρακτέρ για κινητοποίηση στην Περιφέρεια

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσυγκέντρωση βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων από όλη τη Δυτική Μακεδονία ενόψει της κινητοποίησης που έχουν οργανώσει στη 1 το μεσημέρι στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Τα πρώτα τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα έχουν ήδη συγκεντρωθεί στο δρόμο προς τη Ζώνη Ενεργούς Πολεοδομίας (ΖΕΠ) που βρίσκεται το κτίριο της Περιφέρειας. Οι αγρότες από Καστοριά, Γρεβενά, Κοζάνη και Φλώρινα έχουν ζητήσει να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο αποκλειστικά με αγροτικά θέματα, καθώς και να εκφράσει τη στήριξη των αιτημάτων και του αγώνα τους.

Τα θέματα, τα οποία προτείνει να συζητηθούν η συντονιστική επιτροπή των αγροτών, είναι:

  • 1) Η αντιμετώπιση της υπέρμετρης αύξησης του κόστους παραγωγής (πετρέλαιο, λιπάσματα, ηλεκτρικό ρεύμα, ζωοτροφές, φυτοφάρμακα).
  • 2) Η κατασκευή των υποδομών (φράγματα, αρδευτικά δίκτυα)
  • 3) Η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ κυρίως
  • α) ως προς τον χαρακτηρισμό του καύσωνα,
  • β) αποζημιώσεις των οπωροφόρων δέντρων στο προανθικό στάδιο.
  • 4) Η δημιουργία υποδομών για την ταυτοποίηση των προϊόντων της ΔΜ ταυτόχρονα με εντατικούς ελέγχους στην αγορά για την καταπολέμηση των ελληνοποιήσεων.
  • 5) Η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης σε όλους τους αγρότες.
  • 6) Η ένταξη στις κρατικές οικονομικές ενισχύσεις(πρώην ΠΣΕΑ) των φασολιών και μήλων του 2019,της φακής και των ρεβιθιών του 2020, των σιτηρών, φακής, ρεβιθιών, τριφυλλιών, καπνών του 2021 στη Δυτική Μακεδονία.
  • 7) Η στελέχωση του ΕΛΓΑ Δ.Μακεδονίας και η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του.
  • 8) Η διασφάλιση των συνδεδεμένων ενισχύσεων των βρώσιμων οσπρίων και η αύξηση στα αναρριχόμενα φασόλια λόγω κόστους παραγωγής.
  • 9) Η υιοθέτηση της πρότασης των κτηνοτροφικών φορέων της Ελλάδας για τη συνδεδεμένη ενίσχυση των βοοειδών.
  • 10) Η απόσυρση του κανονισμού του ΟΠΕΚΕΠΕ για τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια παρελθόντων ετών.
  • 11) Η απλούστευση των διαδικασιών για τους εργάτες γης.
  • 12) Η αντιμετώπιση των προβλημάτων της βίαιης απολιγνιτοποίησης.
  • 13)Η χρηματοδότηση των σχεδίων βελτίωσης των επιλαχόντων της δράσης 4.1.1 του ΠΑΑ 2014-2020 (Σχέδια Βελτίωσης).
  • 14) Η αποπεράτωση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης της Δυτικής Μακεδονίας.
  • 15) Η απαγόρευση των εγκαταστάσεων ΑΠΕ σε γεωργικές εκτάσεις και σε βοσκότοπους.
  • 16) Η αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος των αγροτών.
  • 17) Η μη ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων.

Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: Καλούν σε διάλογο τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων

Μπλόκο της Νίκαιας - Λάρισα - Θεσσαλία / Φλεβάρης 2022
Φώτο Αρχείου / Μπλόκο της Νίκαιας – Λάρισα – Θεσσαλία / Φλεβάρης 2022

Πρόσκληση σε διάλογο προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση και προς τους αρχηγούς των κομμάτων απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Σε ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Υλοποιώντας την απόφαση της πανελλαδικής συνάντησης των μπλόκων στη Νίκαια, προσπαθούμε να κλείσουμε συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη στο οποίο να θέσουμε τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που έχουμε και να πάρουμε συγκεκριμένες απαντήσεις και λύσεις. 

Είμαστε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο του υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντά για αυτό τον σκοπό χωρίς ακόμη να έχει οριστικοποιηθεί η συνάντηση με το κυβερνητικό κλιμάκιο. 

Για τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αποστείλαμε επίσημα πρόσκληση στους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα την οποία παραθέτουμε παρακάτω προς γνώση όλων. 

Μέχρι στιγμής έχει απαντήσει θετικά ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος θα επισκεφτεί το μπλόκο Λιβαδειάς την Τετάρτη 1 το μεσημέρι και εν συνεχεία το μπλόκο Νίκαιας στις 5 το απόγευμα. Περιμένουμε την επίσημη απάντηση και από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Η πρόσκληση μας είναι η εξής:

Μετά την πανελλαδική σύσκεψη, με τη συμμετοχή 30 μπλόκων, την Κυριακή 13 Φλεβάρη στη Νίκαια της Λάρισας, στην οποία αποφασίστηκε ομόφωνα η συνέχιση και κλιμάκωση της πανελλαδικής αγροτικής κινητοποίησης για την ικανοποίηση από την κυβέρνηση των ζωτικής σημασίας αγροτικών αιτημάτων, προσκαλούμε τον αρχηγό του κόμματός σας να επισκεφτεί τα μπλόκα για να εκφράσει τη συμπαράσταση του κόμματός σας στον δίκαιο αγώνα μας και στα συγκεκριμένα αιτήματά μας που είναι:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά  κ.ά.), καθώς και  αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% της ζημιάς από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
  • Τιμές για τα προϊόντα μας που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης».
Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...