Αιγαίο: Επεισόδιο μεταξύ δυο σκαφών του Λιμενικού Σώματος και ενός σκάφους της Τουρκικής Ακτοφυλακής

Φώτο Αρχείου / Ίμια 1996 / Πηγή: Eurokinissi
Φώτο Αρχείου / Βραχονησίδες Ίμια / Πηγή: Eurokinissi

Επεισόδιο μεταξύ δυο σκαφών του Λιμενικού Σώματος και ενός σκάφους της Τουρκικής Ακτοφυλακής σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στα Ίμια.

Κάθε χρόνο την ίδια εποχή γίνεται η «ναυμαχία» της τσιπούρας στην συγκεκριμένη περιοχή με τα θερμά επεισόδια να είναι συχνά
Στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων τουρκική ακταιωρός εμβόλισε πλοίο του λιμενικού με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές. Το σοβαρό περιστατικό έλαβε χώρα, όταν ελληνικά καΐκια ψάρευαν κοντά στις βραχονησίδες των Ιμίων. Μία τουρκική ακταιωρός με κατεύθυνση το Φαρμακονήσι έφτασε κι άρχισε να παρενοχλεί τα πέντε ελληνικά αλιευτικά σκάφη. Ακολούθως έσπευσε κι άλλη μια τουρκική ακταιωρός που κατά την πάγια τακτική των Τούρκων έκανε επικίνδυνους ελιγμούς γύρω από τα σκάφη των ψαράδων.

Αμέσως οι Έλληνες αλιείς ειδοποίησαν το Λιμενικό Σώμα που έσπευσε με το σκάφος 1054, το πιο σύγχρονο σκάφος του λιμενικού. Οι Τούρκοι συνέχισαν να προκαλούν, ενώ την ίδια ώρα έσπευσε σκάφος του λιμενικού από την Κάλυμνο.

Σύμφωνα με αναφορές Μέσων Ενημέρωσης, το τουρκικό σκάφος πλησίασε στην περιοχή των Ιμίων, με σκοπό να απομακρύνει σκάφος του Λιμενικού που περιπολούσε στην περιοχή. Δεύτερο σκάφος του Λιμενικού έσπευσε προς υποστήριξη αλλά το τουρκικό σκάφος όχι μόνο δεν αποχώρησε αλλά συνέχισε τους επικίνδυνους ελιγμούς.

Αποτέλεσμα ήταν να συγκρουστεί το τουρκικό περιπολικό με τα δύο ελληνικά σκάφη. Σύμφωνα με το ethnos.gr η τουρκική ακταιωρός εμβόλισε ουσιαστικά το περιπολικό σκάφος με αποτέλεσμα να υποστεί αρκετές ζημιές. Το αριστερό μπαλόνι έσπασε, η μηχανή υπέστη βλάβη με αποτέλεσμα το σκάφος να μην είναι υπηρεσιακά αξιόπλοο.

Με πληροφορίες από limenikanea, ethnos.gr

Δείτε ακόμα...