Αιγαίο: Νέο πιθανό ρεύμα προσφύγων και μεταναστών προς τα νησιά

Πρόσφυγες-Βάρκα
Πηγή: Eurokinissi

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να στείλει στην Ελλάδα μετανάστες, εκ των οποίων κάποιοι είναι φορείς του κορονοϊού. Σύμφωνα με τις πηγές, αναφέρεται ότι έχουν εντοπιστεί στα παράκτια μέρη της Μ. Ασίας, όπου έχουν μεταφερθεί από το εσωτερικό της Τουρκίας. Ενώ εκατοντάδες, βρίσκονται απέναντι από Λέσβο και Χίο.

Πολλοί από αυτούς, τις προηγούμενες μέρες, βρίσκονταν, σύμφωνα με τις πηγές, απέναντι από τις Καστανιές του Έβρου. Οι κινήσεις των προσφύγων – μεταναστών στα παράλια της Μ. Ασίας, συντονίζονται από την τουρκική αστυνομία.


Παρόλα αυτά οφείλουμε να κρατάμε τις επιφυλάξεις μας, δεδομένων των “fake news” κι από τις δυο πλευρές του Αιγαίου.


Δηλώσεις για τις πληροφορίες έκανε η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα:

«Στο βαθμό που είναι αξιόπιστες οι πληροφορίες ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας συγκεντρώνει πρόσφυγες και μετανάστες στα παράλια, με σκοπό αυτοί να διοχετευτούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, η κυβέρνηση οφείλει να αποδεχτεί τώρα την πρόταση του ΚΚΕ και να απαιτήσει από την ΕΕ και τον ΟΗΕ να οργανώσουν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία και στα σύνορα με την Ελλάδα και στα σύνορα με τη Συρία και απευθείας μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους.

Τώρα πρέπει να ακυρωθούν οι συμφωνίες και κανονισμοί της ΕΕ, που θέλουν τα νησιά του Αιγαίου και την χώρα τόπο εγκλωβισμού των προσφύγων και των μεταναστών.

Να κλείσουν τώρα όλα τα στρατόπεδα – hot spot στα νησιά του Αιγαίου και να προχωρήσει η κυβέρνηση με οργανωμένο τρόπο στον απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών, διασφαλίζοντας τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής, αρχίζοντας από τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες».

Με πληροφορίες από: CNN.gr και τοπικά μέσα της Λέσβου

Δείτε ακόμα...