Αίσχος η αδιαφορία Χρυσοχοΐδη

Πυροσβέστες - Πυρκαγιά στην Αρχαία Κόρινθο
(Φωτό αρχείου) EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Το ΚΚΕ έχει αποδείξει με όλους τους τρόπους το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τα προβλήματα που απασχολούν τους πυροσβέστες.

Πραγματοποιεί περιοδείες και συναντήσεις με το προσωπικό της Πυροσβεστικής, συμπαραστέκεται στις διεκδικήσεις τους για την επίλυση των προβλημάτων. Στα πλαίσια αυτά αναδεικνύει τα προβλήματα και απαιτεί την λύση τους και με την κατάθεση ερωτήσεων στη Βουλή.

Στο διάστημα λοιπόν από 8 Ιούλη 2019 έως 31 Αυγούστου 2021 που υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν ο Χρυσοχοΐδης το ΚΚΕ είχε καταθέσει στη Βουλή πενήντα (50) ερωτήσεις σχετικά με τα προβλήματα στην Πυροσβεστική.

Από αυτές τις ερωτήσεις ο Χρυσοχοΐδης δεν απάντησε σε δώδεκα (12) για θέματα που απασχολούν τους πυροσβέστες στην καθημερινότητά τους, όπως τα προβλήματα που υπάρχουν στην 1η ΕΜΑΚ και στο Πεζοπόρο Τμήμα της Πυροσβεστικής στην Μαγούλα, το κτηριακό πρόβλημα στην Χρυσούπολη, για το αερομεταφερόμενο Πεζοπόρο τμήμα στην Αλεξανδρούπολη, την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη Θάσο σε Πυροσβεστικό Υπηρεσία, την απαράδεκτη κατάσταση στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στο Σουφλί, τα ζητήματα της μονιμοποίησης των πενταετών πυροσβεστών, τα ανεπαρκή μέτρα για την αντιπυρική περίοδο, την μετεγκατάσταση του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού της Κέρκυρας και την μετεγκατάσταση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων Κέρκυρας, τα προβλήματα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Λήμνου.

Η απαράδεκτη στάση του Χρυσοχοΐδη, είναι καταδικαστέα και αποδεικνύει για μια φορά ακόμη την αδιαφορία του για τα προβλήματα που οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους μέσα στους Σταθμούς και τα Κλιμάκια. Η λύση όλων αυτών των προβλημάτων απαιτεί χρηματοδότηση από τις δαπάνες του Κρατικού Προϋπολογισμού. Την τελευταία δεκαετία οι αντιλαικές κυβερνήσεις έχουν συρρικνώσει τις δαπάνες για την Πυροσβεστική με αποτέλεσμα να οξύνονται τα προβλήματα των πυροσβεστών.

Οι πυροσβέστες χρειάζεται να βγάλουν συμπεράσματα, να γυρίσουν την πλάτη στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην αντιλαική πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ, αλλά και όλων των προηγούμενων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Δείτε ακόμα...