Αιθιοπία: Χρήση σεξουαλικής βίας κατά αμάχων σαν «όπλο πολέμου»

Χάρτης της Αιθιοπίας
Χάρτης της Αιθιοπίας / Πηγή: Britanicca

Νέες καταγγελίες για χρήση σεξουαλικής βίας κατά αμάχων σαν «όπλο πολέμου» στην Αιθιοπία. Αυτήν τη φορά όχι από τον αιθιοπικό στρατό αλλά από την αντικυβερνητική οργάνωση TPLF (Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός Τιγκράι) σε βάρος δεκάδων κοριτσιών και γυναικών της βορειοανατολικής επαρχίας Αμχάρα. Αυτό μετέδωσε χτες το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως είχε κάνει νωρίτερα και η Διεθνής Αμνηστία.

Στην ετήσια έκθεση του Παρατηρητηρίου αναφέρεται ότι τον περασμένο Αύγουστο ένοπλοι του TPLF βίασαν ομαδικά, χτύπησαν και έκλεψαν δεκάδες γυναίκες στην Αμχάρα, όπου έχει επεκταθεί τους τελευταίους μήνες ο πόλεμος μεταξύ αντικαθεστωτικών και στρατού στη βόρεια Αιθιοπία.

Χτες, εξάλλου, αναφέρθηκε ότι οι αιθιοπικές αρχές συνέλαβαν και κρατούν 72 οδηγούς του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (PAM) σε πόλη στο βόρειο τμήμα της χώρας. Προχτές εκπρόσωπος του ΟΗΕ είχε ανακοινώσει ότι τουλάχιστον 16 μέλη του προσωπικού του Οργανισμού, καθώς και Αιθίοπες εργαζόμενοι για λογαριασμό του, συνελήφθησαν στην Αντίς Αμπέμπα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...