Αιθιοπία: Δεκάδες νεκροί σε επίθεση πολιτοφυλακής της φυλής Αμχάρα, καταγγέλλουν επιζώντες

στρατιώτες της αιθιοπίας

Ένοπλοι επιτέθηκαν τη Δευτέρα σε πόλη της επαρχίας Ορόμια, στη δυτική Αιθιοπία, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους, δήλωσαν επιζώντες της επιδρομής αυτής, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι οι δράστες ήταν μέλη μιας πολιτοφυλακής της φυλής Αμχάρα.

Σύμφωνα με τους επιζώντες που μίλησαν χθες Παρασκευή στο AFP με τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας τους, η επίθεση εξαπολύθηκε εναντίον της πόλης Αγκάμσα τη Δευτέρα τα ξημερώματα, περίπου στις 06:30 (τοπική ώρα).

«Οι δράστες επιτέθηκαν στην πόλη από τρεις κατευθύνσεις με πυροβόλα όπλα και συνέχισαν τις επιθέσεις τους ως τις 14:00», δήλωσε ένας άνδρας ο οποίος έφυγε από την πόλη, αφού «είδε την επίθεση με τα μάτια του».

«Σκότωσαν περίπου 100 κατοίκους, πυρπόλησαν πολλά σπίτια και καταστήματα και λεηλάτησαν τις αποθήκες τροφίμων», πρόσθεσε.

Ένας άλλος κατήγγειλε ότι του έκλεψαν τα ζώα και ότι από την επίθεση «σκοτώθηκαν περισσότεροι από 100 άνθρωποι».

Δύο άνδρες δήλωσαν ότι την επίθεση εξαπέλυσε πολιτοφυλακή από τη γειτονική επαρχία Αμχάρα.

Ο Στρατός Απελευθέρωσης Ορόμο (OLA), μια ένοπλη ομάδα που δραστηριοποιείται στην περιοχή, κατηγόρησε σε ανακοίνωσή της την πολιτοφυλακή Fano της φυλής Αμχάρα ότι σκότωσε «τουλάχιστον 62 ανθρώπους» την Τρίτη στην Αγκάμσα.

Ούτε οι περιφερειακές αρχές της Ορόμια, ούτε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αιθιοπίας δεν έχουν σχολιάσει τις πληροφορίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...