Αιθιοπία: Τουλάχιστον 260 άμαχοι νεκροί σε επίθεση ενόπλων στην Ορομίγια

Τουλάχιστον 260 άμαχοι σκοτώθηκαν από επίθεση ενόπλων στη δυτική περιφέρεια Ορομίγια της Αιθιοπίας το Σάββατο, σύμφωνα με δύο κατοίκους που έδωσαν σήμερα λεπτομερείς αναφορές για το πώς έλαβαν μέρος στην ταφή πτωμάτων σε μαζικούς τάφους.

Ένας κάτοικος έκανε λόγο για 260 νεκρούς, ο άλλος για 320. Αρνήθηκαν να δώσουν τα ονόματά τους λόγω φόβων για την ασφάλειά τους.

Νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Α’μπιι ’Αχμεντ καταδίκασε τις «φρικώδεις ενέργειες», όπως τις χαρακτήρισε, στην Ορομίγια, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες.

«Οι επιθέσεις σε αθώους αμάχους και η καταστροφή των μέσων επιβίωσης από παράνομες και άτακτες δυνάμεις είναι απαράδεκτη», ανέφερε στο Twitter. Χθες, Κυριακή, ο επικεφαλής της διορισθείσας από το αιθιοπικό κράτος επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων δήλωσε πως ο Απελευθερωτικός Στρατός των Ορόμο (OLA) ευθύνεται για τη «φονική επίθεση και καταστροφή» στην Ορομίγια, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Ο OLA αρνήθηκε τις κατηγορίες και είπε πως την ευθύνη φέρουν δυνάμεις που έχουν συμμαχήσει με την κυβέρνηση. Και οι δύο κάτοικοι που μίλησαν στο Reuters είπαν πως τα θύματα της επίθεσης ήταν μέλη της εθνότητας Αμχάρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...