Αϊτή: Ταραχές και λεηλασίες στη χώρα λόγω αύξησης τιμών στα καύσιμα

Σημαία της Αϊτής
Σημαία της Αϊτής

Νέες ταραχές και λεηλασίες σημειώθηκαν χθες Παρασκευή σε διάφορες πόλεις της Αϊτής, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει την τιμή των καυσίμων, με διαδηλωτές να λεηλατούν αποθήκη του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP).

Η αποθήκη αυτή που βρίσκεται στην πόλη Γκοναΐβ, την τρίτη μεγαλύτερη της Αϊτής, περιείχε 1.400 τόνους τροφίμων. Την Πέμπτη έγινε στόχος των διαδηλωτών, την ώρα που πλήθος ανθρώπων είχε βγει στους δρόμους του Πορτ-ο-Πρενς και άλλων πόλεων.

Σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύθηκε χθες το WFP καταδίκασε την επίθεση στα γραφεία του και τη λεηλασία της αποθήκης, υπογραμμίζοντας ότι τα τρόφιμα που περιείχε προορίζονταν για το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων και για τις πιο ευάλωτες οικογένειες και παιδιά στην Αϊτή, μια χώρα που βυθίζεται ολοένα και πιο βαθιά στην κρίση.

Λεηλασίες σημειώθηκαν και αλλού στη Γκοναΐβ και στη Σεν- Μαρκ, τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της περιφέρειας Αρτιμπονίτ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Nouvelliste, λεηλατήθηκαν τo Γραφείο του ΟΗΕ για τις Υπηρεσίες Προγραμμάτων (UNOPS), σχολεία, ένα δημόσιο πανεπιστήμιο και πολλές επιχειρήσεις.

Στο Πορτ-ο-Πρενς οι ταραχές συνεχίστηκαν για τέταρτη συνεχή ημέρα. Από την Τρίτη διαδηλωτές έχουν επιτεθεί εναντίον επιχειρήσεων και κτηρίων όπου στεγάζονται κρατικά γραφεία.

Πηγή: CNN

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...