Αιτωλοακαρνανία: 1 στους 5 αστυνομικούς θετικός στον ιό

Έλεγχοι αστυνομικών σε λεωφορεία για την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας (Αύγουστος 2020)
Φώτο Αρχείου / Έλεγχοι αστυνομικών σε λεωφορεία για την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας (Αύγουστος 2020) / Πηγή: Eurokinissi

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αφού δεν έχουν μεριμνήσει για μέτρα προστασίας των αστυνομικών υπαλλήλων.

Πολλή συζήτηση άνοιξε από την κυβέρνηση για την υποτιθέμενη διασπορά του ιού στην συμβολική συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο στην οποία τηρούνταν υποδειγματικά όλα τα μέτρα προστασίας ( αποστάσεις, μάσκες, κτλ). Αντίθετα, αυτό που όλοι είδαμε και κατήγγειλαν και αρκετές Ενώσεις Αστυνομικών ήταν ο συγχρωτισμός των αστυνομικών, εξαιτίας των “υπερβολικών μέτρων” όπως τα χαρακτήρισαν.

Τα μέτρα για το Πολυτεχνείο πάρθηκαν σε όλη την επικράτεια με τους αστυνομικούς να συγχρωτίζονται εντός των Αστυνομικών Τμημάτων και όχι μόνο. Αυτό έγινε και στην Αιτωλοακαρνανία. Έπειτα από τεστ που έγιναν από τον ΕΟΔΥ συνολικά 33 αστυνομικοί βρέθηκαν θετικοί στον κορονοιό.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου συνεργείο του ΕΟΔΥ έκανε περίπου 150 τεστ σε ισάριθμους αστυνομικούς, εκ των οποίων τα 33 βγήκαν θετικά, όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τρίτης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένας στους πέντε αστυνομικούς διαγνώστηκε θετικός. Πρόκειται για ενστόλους μάχιμων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλοακαρνανίας. Ενδεικτική της έξαρσης του ιού ήταν ότι στο συγκεκριμένο νομό όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν διαγνωστεί θετικοί στον ιό μόλις 11 αστυνομικοί.

«Εκτιμώ ότι η έξαρση αποδίδεται στα μέτρα που ελήφθησαν για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Και στο νομό μας οι αστυνομικοί κλήθηκαν να είναι σε επιφυλακή στις υπηρεσίες τους. Συγχρωτίστηκαν πολλοί αστυνομικοί και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε τώρα. Πρέπει να τονιστεί ότι οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν ελάττωσαν την εργασία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά την αύξησαν, με συνεχείς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων. Εμείς ζητάμε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, τοποθέτηση ειδικών διαχωριστικών στα οχήματα για να μην έρχονται οι αστυνομικοί σε επαφή με τα άτομα που μεταφέρουν, όπως και περισσότερα τεστ. Πρέπει η πολιτική ηγεσία να καταλάβει ότι ο αστυνομικός δεν είναι επαίτης επιδομάτων. Μόνη της η κυβέρνηση θα έπρεπε να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους ενστόλους, με στόχο την ηθική ανύψωση του προσωπικού», δηλώνει στο Katechaki ο Δημήτρης Ραυτογιάννης από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλοακαρνανίας.

Πηγή: Katechaki.grΔείτε ακόμα...