Αιτωλοακαρνανία: Ολοκληρώθηκε η μέρα δράσης για την Υγεία -Σε κλιμάκωση της πάλης στην 6η ΥΠΕ καλεί το ΕΚ Αγρινίου

Μέρα δράσης για την Υγεία στην Αιτωλοακαρνανία
Μέρα δράσης για την Υγεία στην Αιτωλοακαρνανία

Απαιτώντας, μεταξύ άλλων, άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, αρχής γενομένης από την Πρωτοβάθμια, καθώς και μαζικές προσλήψεις προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, εργατικά συνδικάτα και άλλοι φορείς της Αιτωλοακαρνανίας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, συμμετέχοντας στη σημερινή παναιτωλοακαρνάνικη, μέρα δράσης για την Υγεία.

Πρόκειται για πρωτοβουλία που υλοποιήθηκε μετά από σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του ΕΚΑ, όπου αποφασίστηκε και η σημερινή κινητοποίηση.

Συγκεντρώσεις, πραγματοποιήθηκαν στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου, καθώς και στα Κέντρα Υγείας Ναυπάκτου και Αμφιλοχίας. Η κινητοποίηση βρήκε ανταπόκριση από τους υγειονομικούς, που συμμετείχαν με εκπροσώπους σωματείων τους, ενώ είναι χαρακτηριστικό, ότι στο νοσοκομείο Αγρινίου, μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού, υποδέχθηκε τους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση, με χειροκροτήματα στα παράθυρα.

Είναι, άλλωστε, τέτοια η όξυνση των προβλημάτων της δημόσιας Υγείας και στο νομό, που ακόμη και την ώρα της κινητοποίησης στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Αγρινίου, είχαν σχηματιστεί ουρές κόσμου που ήθελε να εμβολιαστεί και δεν υπήρχε γιατρός…

Πρόκειται για ένα ακόμη παράδειγμα που καταρρίπτει τους μύθους της Κυβέρνησης για την κατάσταση του Δημόσιου συστήματος Υγείας.

Μετά τη σημερινή δράση, το ΕΚ Αγρινίου, καλεί σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με κλιμάκωση στην Διοίκηση της 6ηςΥΠΕ στην Πάτρα, καλώντας και συνδικαλιστικούς φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε κοινή δράση.

Στα αιτήματά τους, οι φορείς της Αιτωλοακαρνανίας απαιτούν:

 • Άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, αρχής γενομένης από την Πρωτοβάθμια Υγεία.
 • Μαζικές προσλήψεις προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
 • Μονιμοποίηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλων των εργαζομένων, επικουρικών και συμβασιούχων.
 • Καμιά μείωση του αριθμού των νοσοκομειακών κλινών.
 • Καμιά μείωση – κατάργηση τμημάτων κλινικών των νοσοκομείων.
 • Πλήρη, επαρκή, αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των δημόσιων μονάδων Υγείας για σύγχρονες , απολύτως δωρεάν, υπηρεσίες Υγείας για το λαό.
 • Να μη μετατραπούν τα νοσοκομεία, λόγω της πανδημίας, σε νοσοκομεία αναφοράς για μια νόσο.
 • Ένταξη όλων των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα Υγείας στα ΒΑΕ.
 • Δημιουργία τμήματος αιμοληψίας στο νομό.
 • Επίταξη όλου του ιδιωτικού συστήματος, άνευ όρων και προϋποθέσεων, στις υπηρεσίες του δημόσιου συστήματος Υγείας.
 • Αποτελεσματικό εμβολιαστικό πρόγραμμα με αξιοποίηση όλων των επιστημονικών κριτηρίων και όλων των κατάλληλων εμβολίων με δωρεάν και πλήρη ιατρικό έλεγχο, με εξαντλητική ενημέρωση, με κέντρο ελέγχου και φαρμακοεπαγρύπνησης με σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων.

Δείτε ακόμα...