Αιτωλοακαρνανία: Το μπλόκο στο Χαλίκι επισκέφθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Αιτωλοακαρνανία: Το μπλόκο στο Χαλίκι επισκέφθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας
Αιτωλοακαρνανία: Το μπλόκο στο Χαλίκι επισκέφθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Στο μπλόκο που έχουν στήσει εδώ και 13 ημέρες οι βιοπαλαιστές αγρότες στο Χαλίκι Αιτωλοακαρνανίας βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή.

Τον υποδέχθηκαν ο Τάκης Τσιάρας, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου στο Χαλίκι και ο Γιάννης Καρναβιάς, Α’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου στο Χαλίκι.

Και οι δύο εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη στήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα, στον αγώνα που δίνουν οι βιοπαλαιστές αγρότες και οι κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα.

Του μετέφεραν τα αιτήματα για μείωση του κόστους παραγωγής, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, για κατώτερες εγγυημένες τιμές και αλλαγή του αναχρονιστικού ΕΛΓΑ. Επίσης ο Γ. Καρναβιάς αναφέρθηκε και στα τοπικά προβλήματα που έχουν προκύψει από την έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας που δημιούργησαν καταστροφές σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι μόνο με αγώνα μπορεί να ανοίξει ένας δρόμος για την επιβίωση και των αγροτών που παράγουν το φαγητό που πάει στο τραπέζι του κάθε εργαζόμενου, κάθε λαϊκού ανθρώπου.

Εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα των αγροτών και τις μορφές πάλης που αυτοί επιλέγουν και τους κάλεσε να ρωτήσουν τα άλλα κόμματα ποια είναι η θέση που κράτησαν απέναντι στις 3 τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ στις 23 Νοέμβρη 2021 για μέτρα προστασίας των αγροτών και της παραγωγής τους.

Αναφέρθηκε στο τηλέφωνο που έκανε στον πρωθυπουργό προκειμένου να δεχθεί την αντιπροσωπεία των μπλόκων για συνάντηση και τους κάλεσε να μείνουν στα μπλόκα όσο γίνεται με τις αποφάσεις τους, ώστε να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Η συνάντηση έκλεισε με τσίπουρο, ελιές και προβατίνα.

Δείτε ακόμα...