Ακάρ: Ελληνοτουρκική συνάντηση στην Άγκυρα τις επόμενες ημέρες

Χουλουσί Ακάρ
Φώτο Αρχείου / Χουλουσί Ακάρ, Υπουργός Άμυνας Τουρκίας

Συνάντηση με Έλληνες αξιωματούχους στην Άγκυρα μέσα στις επόμενες ημέρες προανήγγειλε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, «προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που οδήγησαν σε κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο πλευρών τις προηγούμενες ημέρες». Ενισχύοντας και με αυτό, την ‘ιμπεριαλιστική’ συνδιαχείριση στο Αιγαίο, με την έγκριση-εποπτεία ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

«Προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα μέσω τέτοιων συναντήσεων. Συνεχίζουμε να κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ακάρ, σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», κατά την επίσκεψή του στην Αδριανούπολη, συνοδευόμενος από ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας έστειλε σχετικό μήνυμα προς την τουρκική πλευρά, τονίζοντας πως «δεν έχουμε φτάσει σε ένα σημείο, στο οποίο να μπορούμε να πούμε ότι έχουμε συμφωνήσει ακόμα και την έναρξη διαλόγου, που διακόπηκε το 2016, δηλαδή των διερευνητικών συζητήσεων» και προσθέτοντας, μεταξύ άλλων πως «δεν είμαστε σήμερα σε επίπεδο διερευνητικών συζητήσεων με την Τουρκία, αλλά σε επίπεδο επαφών που θα μπορούσαν, αν πετύχουν, να οδηγήσουν σε επανέναρξη των διερευνητικών».

Ταυτόχρονα, τη ρητορική της έντασης διατήρησε ο πρόεδρος Ερντογάν, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους τη δουλειά που ξεκινήσαμε στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας, όπως το πράξαμε στην περίπτωση της Αγίας Σοφίας».

Δείτε ακόμα...