Ακροδεξιοί – εθνικιστικοί – φασιστικοί θύλακες στα ΣΑ και τις ΕΔ

Ναζί χρυσαυγίτες και άνδρες των ΜΑΤ μια παρέα

Τα κρούσματα ρατσισμού και εθνικισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) ποτέ δεν εξαλείφθηκαν. Το ίδιο ισχύει και σε όλα τα Σώματα Ασφαλείας (ΣΑ). Οι ακροδεξιοί, εθνικιστικοί, φασιστικοί θύλακες, ο ρατσισμός, ο μιλιταρισμός, ο νεοναζισμός… μ’ όποιο περιτύλιγμα κι αν ντυθούν είναι γέννημα θρέμμα του καπιταλισμού.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δείχνει ανοχή ο ελληνικός λαός. Τα στρατευμένα παιδιά του ελληνικού λαού και τα τίμια στοιχεία των στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ αποκαλύπτουν κι απομονώνουν την εγκληματική ιδεολογία του ναζισμού όπου κι αν την πετύχουν.

Μπορεί ο φορέας την μία να είναι ένας άξεστος κι αμόρφωτος «καραβανάς». Την άλλη, ένας πολλά υποσχόμενος, με πτυχία και μεταπτυχιακά, αξιωματικός. Μπορεί ένας στρατιώτης φασίστας να συναντά την ανοχή των ανωτέρων του και να σκορπά το ναζιστικό του δηλητήριο στους υπόλοιπους στρατευμένους. Μπορεί να ‘ναι ένας λιμενικός «γραφικός», όπως τον χαρακτηρίζουν κάποιοι. Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να ‘ναι κάποιος επιτελάρχης, που δηλώνει «εγώ δεν είμαι ρατσιστής αλλά… αυτές (οι μετανάστριες) επίτηδες πετάνε τα παιδιά τους στη θάλασσα…». Κι αυτά να τα λέει σε πλήρωμα Κανονιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού στο Ανατολικό Αιγαίο «μεταξύ τυριού κι αχλαδιού». Υπάρχουν και πιο τρανταχτά κρούσματα όπως στο Μανταμάδο της Λέσβου σε στρατόπεδο το 2018. Εκεί οι διοικήσεις ανέχονταν «απόφθεγμα» του ΝΑΖΙ εγκληματία πολέμου Έριχ Φον Μάινσταιν χαραγμένο σε τοίχο της μονάδας.

Φασιστικό «ρητό» του στρατάρχη της ναζιστικής Βέρμαχτ και εγκληματία πολέμου, Έριχ Φον Μάινσταιν, που γράφτηκε με ευθύνη της διοίκησης στο 265 Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής στο Μανταμάδο

Οι μόνιμοι και οι στρατευμένοι έρχονται συχνά πυκνά αντιμέτωποι με τα ρατσιστικά εθνικιστικά παραληρήματα κάποιων άλλων στελεχών του στρατού, όπως συνέβη και στο παράδειγμα της Λέσβου αυτές τις μέρες. Πρόκειται για μια καταγγελία φαντάρων που αναδείχθηκε από το alt.gr και ξεσήκωσε αντιδράσεις απ’ όλη την Ελλάδα. Με αυτό τον τρόπο πατιέται στο κεφάλι το φίδι που σέρνεται ανάμεσά μας.

Αντίστοιχα φαινόμενα συναντώνται στην Αστυνομία, το Λιμενικό και την Πυροσβεστική. Υπάρχουν κι οργανωμένοι θύλακες που ενεργοποιούνται ή καμουφλάρονται. Άλλοτε αποθρασύνονται από ρατσιστικά παραληρήματα ανωτέρων τους, ακόμη και υπουργών κι άλλοτε λουφάζουν κάτω από την αποφασιστική στάση συναδέλφων τους. Οι όλο και περισσότερες και συχνότερες αντικομμουνιστικές δηλώσεις από βουλευτές και άλλα στελέχη της Ν.Δ, βγαλμένες από το χρυσαυγήτικο βούρκο, δίνουν πολιτική και ηθική κάλυψη σε όλους αυτούς. Αντικειμενικά επίσης τους δίνει “αέρα” το όργιο καταστολής στο οποίο επιδίδεται η κυβέρνηση της Ν.Δ ενάντια σε εργάτες, φοιτητές, σε όποιον αγωνίζεται και διεκδικεί.

Την κατάσταση ωστόσο δεν πρέπει να την βλέπει ο κάθε ένστολος μόνο μέσα στον μικρόκοσμό του. Μια σαφής ανάλυση της εξέλιξης αυτών των μορφωμάτων μέσα στο αστικό πολιτικό σύστημα τα τελευταία χρόνια δίνουν οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 21ο Συνέδριο.

Αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη θέση 40 στο 2ο Κείμενο των θέσεων:

Οι διεργασίες στον λεγόμενο ακροδεξιό, εθνικιστικό χώρο σημαδεύονται από τη δικαστική απόφαση ποινικής καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης. Είχε προηγηθεί η αποτυχία εισόδου της στη Βουλή στις βουλευτικές εκλογές του 2019, η οργανωτική της αποσύνθεση, αλλά και η προσπάθεια ηγετικών της στελεχών να δημιουργήσουν καινούργια μορφώματα (κόμμα Κασιδιάρη, Λαγού κ.λπ.). Την ίδια στιγμή ένα ποσοστό της Χρυσής Αυγής μετακινείται σε συγγενείς ιδεολογικά και πολιτικά χώρους, όπως η Ελληνική Λύση.

Οι εξελίξεις αυτές αξιοποιούνται και για να «καθαριστεί» ο συγκεκριμένος χώ­ρος και να διαμορφωθεί το έδαφος για την εμφάνιση μιας πιο μετριοπαθούς Χρυσής Αυγής, ώστε να χρησιμοποιείται από την αστική τάξη ως εφεδρεία, αλλά και ως δύναμη κρούσης ενάντια στο κίνημα και το ΚΚΕ. Προς αυτόν το σκοπό αξιοποιείται η θεωρία «των άκρων», από αυτές τις δυνάμεις, αλλά και τμήματα της ΝΔ, που ζητούν μέτρα σε βάρος του ΚΚΕ, εκτός των άλλων και ως αντιστάθμισμα της δικαστικής απόφασης για τη ναζιστική Χρυσή Αυγή. Οι αντιδραστικές και οπισθοδρομικές αυτές απόψεις παραγνωρίζουν το αναμφισβήτητο γεγονός ότι είναι ακριβώς η ίδια η ιδεολογία του φασισμού – ναζισμού που καθιστούν από χέρι τέτοιες οργανώσεις και την αντίστοιχη πολιτική πρακτική τους –ως μακρύ χέρι ενός βάρβαρου κι εκμεταλλευτικού συστήματος– εγκληματικές, δολοφονι­κές…

Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας να απομονώσει όλους τους φασίστες εντός των Σωμάτων τους

Η ναζιστική εγκληματική οργάνωση δολοφόνων της Χρυσής Αυγής μπορεί να καταδικάστηκε από τον ελληνικό λαό, ωστόσο η εγκληματική ιδεολογία τους βρίσκει χώρο και έδαφος για να ξανά συρθεί ανάμεσά μας. «Νέες» πρωτοβουλίες, σαν πληγές που κακοφορμίζουν, προωθούνται από αστικά, κρατικά κέντρα και υπηρεσίες. Ο γνήσιος λαϊκός πατριωτισμός είναι ο στόχος τους. Αυτόν εκμεταλλεύονται για να διαδώσουν τις εγκληματικές τους απόψεις.

Γιορτές μίσους στο Γράμμο και στο Βίτσι που διοργανώνει η Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού μαζί με τους εγκληματίες ΝΑΖΙ βουλευτές της Χρυσής Αυγής
Φώτο Αρχείου / Γιορτές μίσους στο Γράμμο και στο Βίτσι που διοργανώνει η Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού μαζί με τους εγκληματίες ΝΑΖΙ βουλευτές της Χρυσής Αυγής – Διακρίνονται οι ΝΑΖΙ Μπαρμπαρούσης, Παπάς κ.α / Πηγή: ΕΑΑΣ

Όλα τα φασιστικά μορφώματα στηρίζουν στρατιωτικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Σπέρνουν το μίσος ενάντια στους λαούς. Απαιτούν παροχές κινήτρων για το κεφάλαιο, νέες φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές, τα μονοπώλια. Προσπαθούν να διχάσουν τους λαούς με βάση το χρώμα, τη φυλή, το θρήσκευμα. Σκορπούν το ρατσιστικό τους δηλητήριο αξιοποιώντας το αστικό πολιτικό σύστημα που τους θέλει εφεδρεία για να χτυπήσει το λαό όποτε το ‘χει ανάγκη.

Τα φασιστοειδή υποσκάπτουν και εχθρεύονται το κεκτημένο δικαίωμα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας να συγκροτούν Ενώσεις, Ομοσπονδίες, προκειμένου να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, που στην πλειοψηφία τους ταυτίζονται με τα προβλήματα των εργαζόμενων, των αγροτών, του λαού. Βεβαίως ύπουλα αυτό το αποκρύπτουν προκειμένου να μπορούν να σπέρνουν το δηλητήριό τους.

Θέλουν τα στελέχη να στρέφονται ενάντια σε όσους παλεύουν για τα δικαιώματα τους για μια καλλίτερη ζωή, απέναντι στο βάρβαρο καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε, που γεννά καθημερινά φτώχεια, ανεργία, και πολέμους.

Οι ένστολοι έχουν ευθύνη, όχι μόνο να μην δείχνουν ανοχή σε τέτοιους φασιστικούς θύλακες, αλλά σε μόνιμη επαγρύπνηση κι ετοιμότητα να τους αποκαλύπτουν και να τους απομονώνουν.

Βασίλης Δ.

Δείτε ακόμα...