Ακτή Βουλιαγμένης: Αισχρή απόφαση – Εισιτήριο 5€ σε ΑμεΑ

Παλιότερη επίσκεψη στελεχών της Κυβέρνησης της ΝΔ στην «Ακτή Βουλιαγμένης» - Ιούνιος 2020
Φώτο Αρχείου / Παλιότερη επίσκεψη στελεχών της Κυβέρνησης της ΝΔ στην «Ακτή Βουλιαγμένης» – Ιούνιος 2020 / Πηγή: Eurokinissi

Μία αισχρή απόφαση, που επιβάλλει εισιτήριο εισόδου σε Ατομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) για να μπουν στην Ακτή της Βουλιαγμένης, πήρε πριν από λίγες μέρες η κυβέρνηση και είναι ήδη σε ισχύ! Σύμφωνα λοιπόν με τον νέο τιμοκατάλογο της ΕΤΑΔ (εποπτεύεται από τα υπουργεία Οικονομικών και Τουρισμού) τα ΑμεΑ καθώς και οι συνοδοί τους θα πρέπει να πληρώνουν εισιτήριο ύψους 5€ (ευρώ) για να μπουν στη συγκεκριμένη παραλία, που θεωρείται μία – ίσως η μοναδική – από τις παραλίες που έχει τις αρτιότερες υποδομές προσβασιμότητας στο παραλιακό μέτωπο. Τώρα, ένας άνθρωπος με αναπηρία, που το μπάνιο δεν είναι μόνο αναψυχή αλλά και βασική θεραπευτική ανάγκη, θα πρέπει να πληρώνει έως 20 ευρώ με τον συνοδό και πολλές φορές θεραπευτή του.

Επιπλέον, το γενικό εισιτήριο για την οργανωμένη ακτή στη Βουλιαγμένη – μία από τις πλέον προσιτές από άποψη κόστους στην Αττική – μέσα σε δύο χρόνια από τα 5 ευρώ πήγε στα 10, ενώ για τους δημότες του δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης από τα 3 πήγε στα 5 ευρώ! Την ώρα, δηλαδή, που τα λαϊκά νοικοκυριά προσπαθούν να επιβιώσουν όπως μπορούν, αντιμέτωπα με την ακρίβεια στην Ενέργεια και τις υπέρογκες ανατιμήσεις σε καταναλωτικά προϊόντα, φαίνεται πως ακόμα και μια μικρή απόπειρα για αναψυχή στις οργανωμένες παραλίες της Αττικής πάει για …«κόψιμο».

ΕΤΑΔ: «Χρονοχρέωση» για τις εισόδους στις πλαζ

Θυμίζουμε ότι εν μέσω πανδημίας η ΕΤΑΔ παρουσίαζε, ανερυθρίαστα, τη «χρονοχρέωση» για τις εισόδους στις πλαζ που διαχειρίζεται, ως «κοινωνική πολιτική», με τη λογική ότι θα επισκέπτονταν την παραλία περισσότεροι άνθρωποι. Δηλαδή, το εισιτήριο να συνδεθεί με τη διάρκεια παραμονής. Πάντως, φαίνεται πως αυξήσεις θα υπάρξουν και σε άλλες παραλίες που διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ, ενώ η λογική παραχώρησης παραλιών σε επιχειρηματικούς ομίλους για εκμετάλλευση αναμένεται να εκτοξεύσει το κόστος για ένα μπάνιο στην Αττική. Ήδη και πριν ακόμα μπούμε στο φουλ της καλοκαιρινής περιόδου, οι εταιρείες προχωρούν σε αναπροσαρμογές είτε στο κόστος των εισιτηρίων είτε στις παροχές μέσα στις ακτές. Ταυτόχρονα, το κόστος για ομπρέλες και ξαπλώστρες σε τμήματα παραλιών που έχουν παραχωρηθεί φτάνει και ξεπερνά σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και τα 100 ευρώ!

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...