Αλ. Τσίπρας: Αποχή από τις ψηφοφορίες στη Βουλή – Ναι, αυξήθηκαν οι υποκλοπές επί ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας
Πηγή: Eurokinissi

Την απουσία του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες στη Βουλή ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενώ παραδέχθηκε πως υπήρξε αύξηση των παρακολουθήσεων κατά τη διάρκεια της δικής του κυβέρνησης. 

Έκανε λόγο για εκτροπή από την κυβέρνηση λόγω του σκανδάλου των υποκλοπών και υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση είναι ηθικά και πολιτικά έκπτωτη» και ζήτησε την «άμεση διάλυση της Βουλής και προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία». 

Παραδέχθηκε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκαν οι παρακολουθήσεις, λέγοντας ότι «ναι υπήρξε αύξηση των επισυνδέσεων επί ΣΥΡΙΖΑ», υποστηρίζοντας ότι έγινε διότι ήταν αυξημένες οι ροές προσφύγων και μεταναστών! Επικαλέστηκε επίσης ότι «οι όποιες επισυνδέσεις» επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν για λόγους «εθνικής ασφάλειας» και για το οργανωμένο έγκλημα! Για μία ακόμα φορά απέφυγε να μιλήσει για το θεσμικό πλαίσιο που δεν εξαιρεί κανέναν από τις παρακολουθήσεις και για το οποίο φέρει ευθύνη και ο ΣΥΡΙΖΑ που συνέβαλε στη διαμόρφωσή του. 

Παράλληλα, για μια ακόμα φορά προσωποποίησε την κριτική του στον πρωθυπουργό, μιλώντας για «καθεστώς Μητσοτάκη» και άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι οι βουλευτές της ΝΔ τον στήριξαν στην πρόταση δυσπιστίας διότι είναι εκβιαζόμενοι. Είπε πως «ο ελληνικός λαός να είναι αυτός που θα απαντήσει άμεσα, και όχι οι πιθανώς εκβιαζόμενοι βουλευτές της ΝΔ, στο κρίσιμο, στο υπαρξιακό ερώτημα που ετέθη προχθές στο κοινοβούλιο: Με τη δημοκρατία ή την εκτροπή».

Για εκβιασμό μίλησε και για το ΠΑΣΟΚ. Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ, επειδή εκβιάζεται ο πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «είναι προφανές ότι υπάρχει απόπειρα εκβιασμού» του ΠΑΣΟΚ και ανέφερε ότι «αν κάποιος θα εκβιαστεί έχει να κάνει με το χαρακτήρα του και με τις αντοχές του». Πρόσθεσε πως «δεν προδικάζω ότι το μισό πολιτικό σύστημα θα υποκύψει στον εκβιασμό» και ότι «η επόμενη 5ετία θα είναι υπό καθεστώς ομηρίας», διερωτώμενος «σε ποιανών τα χέρια βρίσκεται ο πλούτος των συνομιλιών» από τις παρακολουθήσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραβρεθεί στη διαδικασία της Βουλής για την «αντιμετώπιση της προσπάθειας να επανέλθει στο προσκήνιο η εγκληματική συμμορία των νεοναζί».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...