Αλ. Τσίπρας: Για την ήττα φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός του ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας, Ντιμπέιτ πολιτικών αρχηγών
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στις «προοδευτικές δυνάμεις στις οποίες τείναμε το χέρι της συνεργασίας» και «καθ’ όλη τη προεκλογική περίοδο είχαν μέτωπο σχεδόν αποκλειστικά ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ», απέδωσε την εκλογική καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, παραβλέποντας ότι τέσσερα χρόνια έτεινε ο ίδιος το χέρι στην κυβέρνηση της ΝΔ ψηφίζοντας τα μισά κυβερνητικά νομοσχέδια.

Στο ίδιο μήκος κύματος, πληροφορίες από την Κουμουνδούρου ισχυρίζονταν «ότι τα κόμματα της ήσσονος και προοδευτικής αντιπολίτευσης με την απαξίωση της απλής αναλογικής και των συνεργασιών και την μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που έτεινε χείρα προοδευτικών συγκλίσεων, άνοιξαν το δρόμο για την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς», σε μια απελπισμένη προσπάθεια να μετακυλίσουν το βάρος της μεγάλης ήττας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πλέον, ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε ότι «στις επόμενες εκλογές έχουμε την ευθύνη πρωτίστως να αποτρέψουμε τη προοπτική ενός παντοδύναμου και ανεξέλεγκτου ηγεμόνα πρωθυπουργού», αποδεικνύοντας ότι δεν αποτελεί στρατηγική αντιπολίτευση στην πολιτική της ΝΔ.

Ακόμα πρόσθεσε ότι «έχω μάθει στις δύσκολες στιγμές να αναλαμβάνω την ευθύνη Και να μην εγκαταλείπω τη μάχη. Είμαι εδώ. Δεν θα εγκαταλείψω ούτε τώρα, στη μέση μάλιστα ενός δύσκολου αγώνα», απαντώντας σε σενάρια που έθεταν θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα.

Πάντως, ο Αλ. Τσίπρας ανακοίνωσε τη σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής την ερχόμενη Τετάρτη, όπου θα γίνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αλλά και χάραξη των επόμενων κινήσεων στο δρόμο για τις κάλπες του Ιούνη.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...