Αλεξάνδρεια Αιγύπτου: Συνεργασία Φ/Γ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ με το Αιγυπτιακό Ναυτικό

Συνεκπαίδευση της Φρεγάτας ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ με τη γερμανική Κορβέτα FGS LUDWIGHAFEN AM RHEIN στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Λιβάνου στο πλαίσιο της επιχείρησης UNIFIL MAROPS του ΟΗΕ
(Φωτό αρχείου) / Πηγή: Eurokinissi

Την Πέμπτη 09 Ιουνίου 2022, η Φρεγάτα (Φ/Γ) ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ κατέπλευσε στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου, μετά την αντικατάσταση της από την Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ στην επιχείρηση UNIFIL (United Nations Interim Force In Lebanon).

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 και μετά τον απόπλου της, η Φ/Γ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ εκτέλεσε συνεκπαίδευση ΡASSEX (Passing Exercise) με την Αιγυπτιακή Φ/Γ ENS TABA στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Αλεξάνδρειας. Κατά τη διάρκεια του PASSEX, εκτελέστηκαν διάφορα αντικείμενα ναυτικού πολέμου. Ανάμεσά τους ξεχώρισαν δράσεις Ναυτικής Αποτροπής (Maritime Interdiction Operations-ΜΙΟ), προφανώς σε εφαρμογή των ΑμερικανοΝΑΤΟικών δογμάτων που διδασκει το ΚΕΝΑΠ στη Σούδα.

Κατά το ΓΕΕΘΑ η ανωτέρω δραστηριότητα μεταξυ άλλων εντάσσεται “στην προαγωγή της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και Αιγύπτου η οποία αναβαθμίζεται διαρκώς, αποδεικνύοντας έμπρακτα τον ρόλο των δύο χωρών ως πυλώνων σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή“.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της Φ/Γ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ στην Αλεξάνδρεια, πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη του Κυβερνήτη στον Διοικητή της Ναυτικής Βάσης Αλεξάνδρειας Rear Admiral Ayman Eldaly.

Δείτε ακόμα...