Αλεξανδρούπολη: Αναμένεται να αγκυροβολήσει το μεταγωγικό Endurance με πολεμικό υλικό των ΗΠΑ

Το μεγαλύτερο φορτηγό - οχηματαγωγό (RO-RO), M/V Endurance, που είναι ναυλωμένο από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ για τη μεταφορά πολεμικού υλικού σε όλο τον κόσμο. Εδώ έξω από την πολιτεία της Φλόριντα των ΗΠΑ
Φώτο Αρχείου / Το μεγαλύτερο φορτηγό – οχηματαγωγό (RO-RO), M/V Endurance, που είναι ναυλωμένο από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ για τη μεταφορά πολεμικού υλικού σε όλο τον κόσμο. Εδώ έξω από την πολιτεία της Φλόριντα των ΗΠΑ

Αυξάνεται η ανασφάλεια και οι κίνδυνοι για το λαό της Θράκης και ειδικά της Αλεξανδρούπολης. Για 3η φορά οι ΗΠΑ θα κάνουν απόβαση στο λιμάνι από το γιγαντιαίο RO-RO Endurance. Πρόκειται για τη μεταφορά πολεμικού υλικού στα σύνορα με τη Ρωσία στο πλαίσιο της περικύκλωσής της και της κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης μεταξύ ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα το πρωί της Τρίτης αναμένεται να αγκυροβολήσει στην Αλεξανδρούπολη, το Αμερικάνικο μεταγωγικό πλοίο Endurance. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πλοίο σε μήκος (264 m) που έχει επισκεφθεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Ο λιμένας παίζει για μία ακόμα φορά πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ για τη μεταφορά στρατιωτικών μέσων από τις ΗΠΑ προς την υπόλοιπη Ανατολική Ευρώπη και αντιστρόφως. Η «κυκλική εναλλαγή» (rotation), μόνο για τον μήνα Ιούνιο, ξεπερνά κατά 2,5 φορές την μεγαλύτερη προηγούμενη ανάλογη επιχείρηση. Η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος της Αλεξανδρούπολης, προκλητικά δηλώνει έτοιμη για τη μεγαλύτερη μετακίνηση στρατιωτικών μέσων που έχει γίνει ποτέ στην πρωτεύουσα του Έβρου!

ΚΚΕ: Καλεί τον ελληνικό λαό σε επαγρύπνηση – Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών

Αλεξανδρούπολη: Επιτροπή Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ και φορείς της πόλης ενάντια στη μετατροπή της πόλης τους σε ορμητήριο πολέμου των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ - Μάρτιος 2022

«Κανένα κλίμα ενθουσιασμού που προσπαθούν να του καλλιεργήσουν δεν μπορεί να υπάρχει στον λαό της περιοχής από την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή του λιμανιού και συνολικά των υποδομών του νομού μας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Αντιθέτως αυξάνεται η ανασφάλεια και οι κίνδυνοι.

Από στελέχη της ίδιας της αμερικανικής πρεσβείας και συγκεκριμένα από τον λογογράφο του πρώην Αμερικανού πρέσβη Πάιατ μάθαμε πρόσφατα ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει χρησιμοποιηθεί από τον αμερικανικό στρατό για να σταλούν όπλα στην Ουκρανία, ακυρώνοντας οι ίδιοι όλα τα παπαγαλάκια τους που μιλούσαν για προγραμματισμένες μετακινήσεις ρουτίνας!

Παράλληλα, καθημερινά πληθαίνουν οι αποδείξεις ότι καμία ασφάλεια για την περιοχή δεν προσφέρει η ΝΑΤΟική παρουσία. Και αν υπήρχαν κάποιοι που πίστευαν πως η ΝΑΤΟική βάση θα μας προστατέψει, πρέπει να μεταπείστηκαν όταν είδαν τους “τουρίστες” Αμερικανούς, που αλώνιζαν πριν ένα μήνα στην Αλεξανδρούπολη, να κάνουν ασκήσεις απόβασης σε ακτή από κοινού με τον τουρκικό στρατό.

Και όλα αυτά την ώρα που η προκλητικότητα της τουρκικής αστικής τάξης εντείνεται ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ που θα αποφασίσει την περαιτέρω εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας. Εμπλοκή στην οποία η χώρα μας πρωτοστατεί.

Μάταια, επίσης, προσπαθούν να μας πείσουν πως η χρησιμοποίηση της πόλης ως στρατιωτικού ΝΑΤΟικού κόμβου, καθώς και ενεργειακού θα φέρει τη λύση στα ολοένα και αυξανόμενα προβλήματα της περιοχής, που δεν διαφοροποιούνται από την υπόλοιπη χώρα. Τα πανάκριβα καύσιμα, Ενέργεια, τρόφιμα και ενοίκια εξανεμίζουν το εισόδημα του λαού.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό σε επαγρύπνηση. Το επόμενο κρίσιμο διάστημα θα ενταθεί η κινητικότητα στο λιμάνι και οι κίνδυνοι που τη συνοδεύουν. Καλούμε τον λαό της περιοχής να εκφράσει με κάθε τρόπο την αντίθεσή του.

Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών, ούτε ορμητήριο, ούτε στόχος των ιμπεριαλιστών».

Ο λαός της Αλεξανδρούπολης τους «υποδέχεται»

Τα ΝΑΤΟϊκά μεταγωγικά θα φτάνουν ανά 10ήμερο στο ακριτικό λιμάνι μέχρι το Σεπτέμβρη, στην μεγαλύτερη επιχείρηση μεταφοράς στρατιωτικού υλικού των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη, και επόμενο είναι το γιγάντιο οχηματαγωγό «ARC Endurance» που αναμένεται να δέσει στο ακριτικό λιμάνι τα ξημερώματα της ερχόμενης Τρίτης, στις 28 Ιούνη.

Θυμίζουμε ότι η πόλη «στολίστηκε» με συνθήματα για την υποδοχή» των στρατιωτικών. Συνθήματα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο έγραψαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αλεξανδρούπολη, κοντά στο λιμάνι της πόλης και τα στρατόπεδα που φιλοξενούν τους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς φονιάδες.

Δείτε ακόμα...