Αλεξανδρούπολη: Αντιδρούν οι στρατιώτες στη νέα “απόβαση” των Αμερικανών

Μονάδες του Αμερικανικού Στρατού (ΗΠΑ) έχουν αποβιβαστεί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με προορισμό Βαλκάνια και δυτικά σύνορα με τη Ρωσία (Defender Europe 2021) - Mάης 2021
Φώτο Αρχείου / Μονάδες του Αμερικανικού Στρατού (ΗΠΑ) έχουν αποβιβαστεί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με προορισμό Βαλκάνια και δυτικά σύνορα με τη Ρωσία (Defender Europe 2021) – Mάης 2021/ Πηγή: Eurokinissi

Ως στρατιώτης που υπηρετώ τη θητεία μου στον Έβρο είμαι αντίθετος στην παραχώρηση από την ΝΔ σε συνέχεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ γη και ύδωρ στους Αμερικανούς για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα, όπως στρατόπεδα λιμάνι σιδηροδρομικό δίκτυο κλπ.

Οι κυβερνήσεις , η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες,  εμπλέκουν τη χώρα μας όλο και πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς με αποστολές εκτός συνόρων όπως στο Αφγανιστάν και τώρα στη Σαουδική Αραβία.

Έχουμε όμως εμπειρία πως αυτή η εμπλοκή αφορά τα συμφέροντα των ελληνικών και άλλων συμμάχων μονοπωλίων και όχι αυτά του ελληνικού και των λαών της περιοχής. Ξέρουμε πλέον πως αυτή σημαίνει ακρίβεια (με νέο κύμα ακρίβειας να έρχεται και να βαραίνει την τσέπη των φαντάρων), μετανάστευση προσφυγιά που καλούμαστε να την αντιμετωπίσουμε.

Την ίδια στιγμή βέβαια που ξοδεύονται εκατομμύρια για την εγκατάσταση Αμερικανών στην Ελλάδα αλλά και αποστολή Ελλήνων φανταρων στο εξωτερικό οι στρατιώτες ζούνε σε συνθήκες που θυμίζουν προηγούμενο αιώνα. Εξαντλητικά ωράρια ειδικά τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες, θάλαμοι που δεν έχουν δωρεάν πόσιμο νερό γιατί ένας ψύκτης (~200€) είναι ακριβός, να λιώνουμε στη ζέστη χωρίς κλιματισμό το καλοκαίρι και γεμάτοι κοριούς. Και για όσους πάνε σε φυλάκια να λείπει ακόμα και το νερό,  να κάνουμε ακόμα και 1 στις 6 μέρες μπάνιο, καθαριστικά και σακούλες σκουπιδιών να στέλνονται με το σταγονόμετρο κ.α.

Να κλείσουν τώρα οι αμερικανικές βάσεις στη Ελλάδα, καμία συμμετοχή ελληνικών ΕΔ στο εξωτερικό, να αναβαθμιστούν οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις για τους στρατιώτες θητείας σε επίπεδο που να αντιστοιχούν στον 21ο αιώνα που ζούμε.

Δείτε ακόμα...