Αλεξανδρούπολη: Εντοπίστηκε το σκάφος Καλομοίρα που αγνοούνταν από χθες

Πλωτό λιμενικού στην Αλεξανδρούπολη
Φώτο Αρχείου / Πλωτό λιμενικού στην Αλεξανδρούπολη / Πηγή: Eurokinissi

Κινητοποίηση του Λιμενικού με 3 σκάφη και 2 οχήματα στην Αλεξανδρούπολη προκάλεσε η αναζήτηση του σκάφους Καλομοίρα. Συγκεκριμένα το λιμενικό κινητοποιήθηκε από χθες βράδυ για τον εντοπισμό του σκάφους  “Καλομοίρα” με μοναδικό επιβαίνοντα έναν 75χρονο, ο οποίος ξεκίνησε το μεσημέρι για την Σαμοθράκη αλλά για πολύ ώρα αγνοούνταν.

Οι δικοί του δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του και ενημέρωσαν το Λιμεναρχείο, το οποίο κινητοποίησε συνολικά 3 δικά του σκάφη και μαζί με ένα αλιευτικό ξεκίνησαν τις έρευνες. Τελικά τις πρωινές ώρες εντοπίστηκε το σκάφος, να πλέει ακυβέρνητο στο Θρακικό Πέλαγος και τον 75χρονο καλά στην υγεία του. Οδηγήθηκε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου περίμεναν με αγωνία οι οικείοι του, οι οποίοι και παρέλαβαν τον ηλικιωμένο.

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού για την περιπέτεια αυτή αναφέρει:

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης της οικείας Λιμενικής Αρχής και στην περιοχή έσπευσαν τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα Αλιευτικό σκάφος. Προσέγγισαν επισης δύο περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από ξηράς. Το “ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ” εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να πλέει ακυβέρνητο, με μοναδικό επιβαίνοντα τον 75χρονο, ο οποίος ήταν καλά στην υγεία του.

Με την συνδρομή των περιπολικών σκαφών, το εν λόγω ταχύπλοο σκάφος κατέπλευσε στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, όπου αποβιβάστηκε με ασφάλεια ο ανωτέρω χειριστής και παρελήφθη από τους οικείους του.

Με πληροφορίες από evros-news.gr, limenikanea.gr

Δείτε ακόμα...