Αλεξανδρούπολη: Επιτελείς του Γαλλικού Στρατού στο λιμάνι

Αλεξανδρούπολη: Επιτελείς του Γαλλικού Στρατού στο λιμάνι / 28/11/2022

Δε φτάνανε τα ναυτάκια και τα αμερικάνικα τα τανκς, τώρα πλάκωσαν και τα «γαλλάκια». Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης φαίνεται ότι θα υποδεχθεί κι άλλες ξένες αρβύλες. «Πεδίο βολής που ασκούνται ξένοι φαντάροι» έχει μετατραπεί η πόλη μας. Μετά τη Γαλλική διπλωματική αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε και το λιμάνι, βρέθηκαν στους χώρους και επιτελείς του Γαλλικού Στρατού.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος διπλωματικού και στρατιωτικού και και της Γαλλίας, έχει μπει η Αλεξανδρούπολη.

Αλεξανδρούπολη: Επιτροπή Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ και φορείς της πόλης ενάντια στη μετατροπή της πόλης τους σε ορμητήριο πολέμου των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ - Μάρτιος 2022

Την περασμένη Δευτέρα (28 Νοεμβρίου 2022), ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ συναντήθηκε με τον Γάλλο Πρέσβη Patrick Maisonnave, τη Γενική Πρόξενο της Γαλλίας Sadrine Mouchet και διπλωματική αντιπροσωπεία της Γαλλικής Πρεσβείας. Με τις δηλώσεις τους δεν άφησαν κανένα περιθώριο παρερμηνείας του ρόλου που επιφυλάσσουν και οι Γάλλοι για την Αλεξανδρούπολη και το λαό της:

Ήρθα στην Αλεξανδρούπολη για να διερευνήσω τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ οικονομικών ιδρυμάτων στην περιοχή της Θράκης και γαλλικών εταιρειών. Η Γαλλία τάσσεται ανοιχτά στο πλευρό της Ελλάδας στο μεταναστευτικό και επίσης στη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συμπεριλάβει ορισμένες βαλκανικές χώρες, και η Γαλλία και η ΕΕ έχουν ήδη λάβει αποφάσεις για αυτή τη διεύρυνση. Για εμάς, η Ελλάδα παίζει σημαντικό ρόλο όσον αφορά τη σταθερότητα και την ασφάλεια σε αυτή την ιδιαίτερη γεωγραφική περιοχή.

Patrick Maisonnave, Πρέσβης Γαλλίας στην Αθήνα
Κινητοποίηση φορέων της Αλεξανδρούπολης με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης Αλεξανδρούπολης (ΕΕΔΥΕ) ενάντια στην μετατροπή του λιμανιού σε Νατοϊκό ορμητήριο - 2019
Φώτο Αρχείου / Κινητοποίηση φορέων της Αλεξανδρούπολης με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης Αλεξανδρούπολης (ΕΕΔΥΕ) ενάντια στην μετατροπή του λιμανιού σε Νατοϊκό ορμητήριο – 2019 / Πηγή: ΕΕΔΥΕ

Μπίζνες και κανόνια πάνε μαζί μας λέει ο κ. Πρέσβης εκπροσωπώντας και την Ευρωπαϊκή Ένωση…

Χάρη στην ανάπτυξη του λιμανιού και του αεροδρομίου, υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα που σχετίζονται με την ενέργεια και θέματα ασφάλειας και άμυνας.  Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα δούμε πλοία του γαλλικού ναυτικού να ελλιμενίζονται εδώ στην Αλεξανδρούπολη τα επόμενα χρόνια.

Patrick Maisonnave, Πρέσβης Γαλλίας στην Αθήνα
Αλεξανδρούπολη: Συνθήματα ενάντια στους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς

Όπως συνέβαινε και με τις προηγούμενες αντιπροσωπίες των ΗΠΑ δεν άργησαν να εμφανιστούν και οι Στρατηγοί… Τη Γαλλική διπλωματική αντιπροσωπεία ακολούθησε η άφιξη Γάλλων στρατιωτικών, στην Αλεξανδρούπολη. Συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος και εξέτασαν αναλυτικά τις δυνατότητές της Αλεξανδρούπολης.

Αλεξανδρούπολη: Κινητοποίηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο σημείο που εκτροχιάστηκε τρένο με Αμερικανικό πολεμικό υλικό

Ο λαός της Αλεξανδρούπολης έχει γνώση… Θα φροντίσει και την «υποδοχή» του Στρατού της Γαλλίας, όπως κάνει και όταν ξεφορτώνουν το πολεμικό τους υλικό οι ΗΠΑ στις προβλήτες του λιμανιού.

Δείτε ακόμα...