Αλεξανδρούπολη: Κατέπεσαν οι κατηγορίες κατά των μεταναστών για απόπειρα εμπρησμού

Ελεύθεροι αφέθηκαν χθες και οι υπόλοιποι 9 από τους 13 πρόσφυγες και μετανάστες που «συνελήφθησαν» από τους φασίστες κατά την διάρκεια πογκρόμ στην Αλεξανδρούπολη και αντιμετώπιζαν κατηγορίες για απόπειρα εμπρησμού με κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Μετά από την απολογία τους, με την σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους, καθώς οι κατηγορίες κατέπεσαν.

Σημειώνεται ότι οι 13 μετανάστες κρατούνταν μόνο λόγω των καταθέσεων των τριών ακροδεξιών «σερίφηδων», οι οποίοι έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. 

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι τέσσερεις πρώτοι μετανάστες είχαν επίσης αφεθεί ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους, επιβεβαιώνοντας πως τα φασιστοειδή  επιχείρησαν με ένα κραυγαλέο ψέμα να στήσουν μια σκευωρία σε βάρος των μεταναστών για να δικαιολογήσουν το ρατσιστικό και αποτρόπαιο ανθρωποκυνηγητό. 

Οι μετανάστες παραμένουν διοικητικά κρατούμενοι με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην χώρα και θα μεταφερθούν στο ΚΥΤ Φυλακίου.

Την ίδια ώρα το φασιστοειδές που εμφανίζεται σε νέο βίντεο να «συλλαμβάνει» ξεριζωμένους, πήγε με τον συνήγορό του στην Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης, αφού πρώτα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τον ταυτοποίησε. Ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και διέταξε την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Δείτε ακόμα...