Αλεξανδρούπολη: Κινητοποίηση ενάντια στην άφιξη νέου ΑμερικανοΝΑΤΟϊκού μεταγωγικού

Μαχητική πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα μέλη σωματείων και φορέων της Αλεξανδρούπολης, ύστερα από κάλεσμα της Επιτροπής Ενάντια στη Βάση στην Αλεξανδρούπολη, με αφορμή τον ελλιμενισμό του αμερικανικού μεταγωγικού «ARC Endurance».

Τα μέλη των σωματείων και των φορέων συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, όπου μοίρασαν στο λαό της πόλης την ανακοίνωση της Επιτροπής Ενάντια στη Βάση στην Αλεξανδρούπολη και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το λιμάνι, φωνάζοντας συνθήματα όπως «ΗΠΑ και Ρωσία τη γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» και «Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών».

«Η “Λερναία Ύδρα” της εμπλοκής έχει πολλά κεφάλια, αλλά τον ίδιο ένοχο», σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Επιτροπής, και προσθέτει:

«Είναι τα συμφέροντα της αστικής τάξης, που βρίσκονται στην απέναντι όχθη από τα συμφέροντα του λαού. Ο λαός δεν πρέπει να δείξει καμία εμπιστοσύνη στα σχέδια της κυβέρνησης, των σημερινών και επίδοξων κυβερνητικών “σωτήρων”, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που τον τραβάνε στον όλεθρο για να αποσπάσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι και λοιπά παράσιτα ένα μεγαλύτερο κομμάτι από τη μοιρασιά της “λείας”, των ενεργειακών πηγών, των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων».

Καταλήγοντας αναφέρει ότι, «οι στιγμές είναι κρίσιμες και είναι επιτακτική ανάγκη να δυναμώσει αποφασιστικά η πάλη για απεμπλοκή της Ελλάδας από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Σε κάθε χώρο δουλειάς, μόρφωσης, σε κάθε γειτονιά να δυναμώσει η οργάνωση, η πάλη για:

– Να σταματήσουν η συμμετοχή και η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

– Να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας, που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου. Τα ελληνικά εδάφη, υποδομές και μέσα να σταματήσουν να είναι στρατιωτικά – πολεμικά προγεφυρώματα.

– Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές. Κανένας στρατευμένος, αξιωματικός ή υπαξιωματικός εκτός συνόρων. Να σταματήσει η αποστολή πολεμικών εφοδίων και μέσων από την Ελλάδα.

– Καμιά σκέψη για εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών στην Αλεξανδρούπολη ούτε πουθενά αλλού.

– Να αρθούν οι κυρώσεις της Ελλάδας προς τη Ρωσία, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της ΕΕ, που έχουν και μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις στον ελληνικό λαό».

Δείτε ακόμα...