Αλεξανδρούπολη: Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά – Άλλη μια μέρα δύσκολη

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη και με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να ρίχνουν νερό 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. δεν έχουν κλείσει μάτι οι κάτοικοι της περιοχής που βοηθούν όπως μπορούν για την κατάσβεση της φωτιάς και την προστασία των σπιτιών τους. 

Από την πρώτη στιγμή, κλιμάκια του ΚΚΕ βρίσκονται στα σημεία της μεγάλη φωτιάς συμβάλλοντας στο έργο της κατάσβεσης και της αντιμετώπισής της. 

Να μη λειτουργήσουν τα εργοστάσια, οι βιοτεχνίες, τα εργοτάξια και οι άλλοι χώροι δουλειάς που βρίσκονται στις πυρόπληκτες περιοχές της Αλεξανδρούπολης μέχρι να διασφαλιστούν οι απαραίτητοι όροι υγιεινής και ασφάλειας, απαιτούν το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλου «Η Ενότητα», η Ένωση Οικοδόμων και συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και περιφέρειας και το Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου.

Για δεύτερο βράδυ, Κυριακή προς Δευτέρας, δόθηκε ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. 

Έχουν εκκενωθεί 12 χωριά, κάηκαν εννέα σπίτια και μία εκκλησία. Η καταστροφή είναι μεγάλη. Χιλιάδες στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη, όπως επίσης καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες. Η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.  Επτα πυροσβέστες και ένας εθελοντής μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. 

Άλλη μια πυρκαγιά ανέδειξε την έλλειψη μέτρων πρόληψης, τις ελλείψεις της Πυροσβεστικής και τις ευθύνες των κυβερνώντων. 

Δείτε ακόμα...