Αλεξανδρούπολη: Να μη διαλέξουμε στρατόπεδο – Απεμπλοκή από τα σχέδια των ιμπεριαλιστών

Τεθωρακισμένα και άλλο στρατιωτικό υλικό των ΗΠΑ στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Φώτο Αρχείου / Τεθωρακισμένα και άλλο στρατιωτικό υλικό των ΗΠΑ στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

«Να μη διαλέξουμε στρατόπεδο. Απεμπλοκή από τα σχέδια των ιμπεριαλιστών», τονίζει η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη Βάση στην Αλεξανδρούπολη, σημειώνοντας: «Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Καταδίκη των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ – Ρωσίας που συσσώρευσαν την εκρηκτική ύλη και άναψαν το φιτίλι! Καμία συμμετοχή της χώρας μας και της περιοχής μας!».

Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

«Τα Σωματεία και οι φορείς που συμμετέχουμε στην Επιτροπή Αγώνα ενάντια στη Βάση στην Αλεξανδρούπολη και στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία σε καλούμε να μη μείνεις αμέτοχος, να απαιτήσεις να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία. Να καταδικάσεις και με τη συμμετοχή σου στα συλλαλητήρια και στις δράσεις της Επιτροπής την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας.

Απαιτούμε η κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση αποστολής πολεμικού υλικού στην Ουκρανία! Να κλείσει η βάση στην Αλεξανδρούπολη και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές! Καμιά διευκόλυνση από ελληνικό έδαφος για τις αμερικανοΝΑΤΟικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία! Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων! Να μην επικυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις!

Καλούμε:

  • – Τον λαό της πόλης σε αγωνιστική ετοιμότητα για συλλαλητήριο την ημέρα επικύρωσης της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις στη Βουλή.
  • – Σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο την Τρίτη 8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 6.30 μ.μ. στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.
  • – Σε συμμετοχή στη δράση που προγραμματίζουν Σωματεία της περιοχής και ο Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης την Καθαρά Δευτέρα στις 11 π.μ στο πάρκο Αλτιναλμάζη για να παραμείνει το πάρκο στον λαό με δράση ιδιαίτερα για μικρά παιδιά με τίτλο “Πετάμε τον αετό της ειρήνης”».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη Βάση στην Αλεξανδρούπολη

Δείτε ακόμα...