Αλεξανδρούπολη: Συλλήψεις κατοίκων στο Άλσος Φυτωρίου που αντιδρούν στην κοπή δέντρων, την ώρα που καίγεται το δάσος της Δαδιάς

Συγκέντρωση στο Αστυνομικό Τμήμα Αλεξανδρούπολης πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη σωματείων, φορέων και κάτοικοι απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων που συμμετείχαν σε κινητοποίηση το πρωί στην είσοδο του Άλσους Φυτωρίου ενάντια στην κοπή δέντρων για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου. 

«200 δέντρα μείνανε κόψτε τα κι αυτά. Ανάσα να μη μείνει στον τόπο μας καμιά», «Αντί για συλλήψεις αγωνιστών πιάστε τη μάνικα των πυροσβεστών», «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει» είναι μερικά από τα συνθήματα που φωνάζουν οι συγκεντρωμένοι έξω από το ΑΤ.

Παραβρίσκονται ο Διονύσης Κλάδης, μέλος της ΚΕ, γραμματέας της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και η Νίκη Δραμανίδου, δημοτική σύμβουλος Αλεξανδρούπολης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Παρέμβαση για την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων πραγματοποίησε προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Το πρωί κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στο Άλσος Φυτωρίου στην Αλεξανδρούπολη διαμαρτυρόμενοι για την κοπή δένδρων από εργολάβο προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες στον χώρο για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου. Απαίτησαν να μην κοπεί κανένα δέντρο, την ώρα μάλιστα που από τη μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο καίγονται 800.000 στρέμματα γης.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν μπροστά στην είσοδο του Άλσους Φυτωρίου, όπου ο μηχανικός της εργολαβίας του έργου προχώρησε σε μηνύσεις σε βάρος των κατοίκων, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να προχωρήσει σε 14 προσαγωγές, οι οποίες στη συνέχεια μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Σημειώνεται ότι νέα κινητοποίηση στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης κατά της κοπής των δέντρων στο Άλσος του Φυτωρίου διοργανώνεται σήμερα στις 6.30 το απόγευμα, από σωματεία και φορείς της πόλης.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...