Αλεξανδρούπολη: Υπό κράτηση τρεις «σερίφηδες» που «συνέλαβαν» και περιέφεραν στην πόλη 13 μετανάστες ως υπεύθυνους για τις πυρκαγιές

Το τζιπ των «σερίφηδων»

Ένας αλλοδαπός και δύο Έλληνες κρατούνται από την Αστυνομία, καθώς είχαν «συλλάβει» παράνομα 13 μετανάστες, τους οποίους είχαν σε τρέιλερ αυτοκινήτου στην Αλεξανδρούπολη, κατηγορώντας τους ως υπεύθυνους για τις πυρκαγιές που μαίνονται για τέταρτη ημέρα στην περιοχή.

Μάλιστα, η πράξη τους καταγράφηκε σε βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο με τον έναν να καλεί σε πογκρόμ εναντίον των μεταναστών. Την ίδια στιγμή, όπως ακούγεται στο βίντεο, περηφανευόταν για τις «συλλήψεις» που έκανε σε «μια βόλτα από τη Χιλή μέχρι Σκοπό Βολής».

Στο βίντεο αυτό εμφανίζεται να καλεί σε κινητοποίηση για να «μαζέψουν» κι άλλους από το βουνό, γιατί αυτοί «είναι ορκισμένοι να μας κάψουν».

Αυτός που τραβάει το βίντεο ακούγεται να λέει: «Κοιμόμαστε! Μια βόλτα από τη Χηλή μέχρι Σκοπό Βολής έχω φορτώσει 25 κομμάτια έχω εδώ μέσα στο τρέιλερ. 25 κομμάτια. Θα μας κάψουν αυτοί. Εχει γεμίσει όλο το βουνό, παιδιά. Αυτοί είναι ορκισμένοι να μας κάψουνε. Γεμάτα τα πουρνάρια, παντού, αυτό σας λέω παιδιά. Οργανωθείτε, βγείτε όλοι να τους μαζέψουμε. Θα μας κάψουνε, αυτό σας λέω μόνο».

Με αφορμή τη συγκεκριμένη ανάρτηση, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης έκανε παρέμβαση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γ. Οικονόμου, ζητώντας να σταματήσει το επικίνδυνο ρατσιστικό παραλήρημα ακροδεξιών και φασιστικών ομάδων.

Σε άλλο λογαριασμό στο Facebook, επίσης από την Αλεξανδρούπολη, «ανέβηκε» βίντεο που δείχνει ομάδα ανθρώπων να «περιπολούν» σε χώρο με ξερόχορτα μέσα στην πόλη και να ανακαλύπτουν εμπρηστικό μηχανισμό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τον έχουν τοποθετήσει μετανάστες. Το βίντεο αναπαράχθηκε κι από άλλους λογαριασμούς, με κάλεσμα να συγκροτηθούν αποσπάσματα για «περιπολίες» και «συλλήψεις» μεταναστών.

Τέτοιες δήθεν «αυθόρμητες» πρωτοβουλίες, που παραπέμπουν σε «τάγματα εφόδου», βρίσκουν άλλοθι και στις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού για το έγκλημα με τους 18 νεκρούς μετανάστες.

Δείτε ακόμα...