Αλγερία: 11 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους μετά από βύθιση σκάφους

Πρόσφυγες και μετανάστες στη Μεσόγειο Θάλασσα που προσπαθούν να αποβιβαστούν σε Ευρωπαϊκή Ακτή
Φωτό Αρχείου

Έντεκα μετανάστες, που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη, πνίγηκαν μετά τη βύθιση του σκάφους τους στα ανοιχτά της αλγερινής ακτής της Τιπαζά (δυτικά), ανέφεραν σήμερα μέσα ενημέρωσης και μια ισπανική ανθρωπιστική οργάνωση. «Έντεκα χαράγκας (σ.σ. αραβικό παρατσούκλι για παράνομους μετανάστες) που είχαν αποπλεύσει από τη Φούκα (κοντά στην Τιπαζά), πέθαναν και πέντε νέοι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, διασώθηκαν», ανέφερε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο El-Hayet TV.

Σύμφωνα με την ισπανική ΜΚΟ Διεθνές Κέντρο για την Ταυτοποίηση Αγνοουμένων Μεταναστών (Cipimd), «ένα σκάφος που μετέφερε 16 άτομα, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, ναυάγησε το βράδυ της Κυριακής», ανοιχτά της Τιπαζά.

«Το σκάφος κατευθυνόταν προς το αρχιπέλαγος των Βαλεαρίδων», ανέφερε η Cipimd. Πολλοί χρήστες του διαδικτύου στην Αλγερία ανήρτησαν φωτογραφίες των θυμάτων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι 16 μετανάστες προσπαθούσαν να διασχίσουν τη Μεσόγειο για να φτάσουν στην Ισπανία, όταν το σκάφος τους ανατράπηκε το βράδυ της Κυριακής. Παρέμειναν μέσα στη θάλασσα για 14 ώρες προτού διασωθούν από ένα αιγυπτιακό πλοίο, το οποίο τους παρέδωσε στις αλγερινές αρχές, σύμφωνα με χρήστες του διαδικτύου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Δείτε ακόμα...