Αλγερία: Ανακάλεσε τον πρέσβη της στο Παρίσι με αφορμή δηλώσεις του Μακρόν

Γαλλία - Ο πύργος του Άιφελ - Παρίσι-Γαλλία
Ο πύργος του Άιφελ (Φώτο Αρχείου / Παρίσι, Γαλλία / Πηγή: PEXELS)

Η Αλγερία ανακάλεσε τον πρέσβη της στο Παρίσι για διαβουλεύσεις, το Σάββατο (02/10), αφού η Γαλλία αύξησε τις απαιτήσεις θεώρησης για τους πολίτες της Αλγερίας, της Τυνησίας και του Μαρόκου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου της Αλγερίας, ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Γκαμπριέλ Ατάλ, επιβεβαίωσε ότι το Παρίσι εισάγει περιορισμούς στη βίζα λόγω της υποτιθέμενης έλλειψης συνεργασίας από τις τρεις χώρες του Μαγκρέμπ στην έκδοση προξενικών εισιτηρίων, που είναι απαραίτητη για την επιστροφή των μεταναστών που εκδιώχθηκαν από τη Γαλλία στις πατρίδες τους.

Έτσι, σε απάντηση, η Αλγερία κάλεσε τον Γάλλο πρέσβη την Τετάρτη (29/09) και ο πρέσβης της αφρικανικής χώρας στο Παρίσι ανακλήθηκε για διαβουλεύσεις το Σάββατο (02/10), όπως δήλωσε η Υπηρεσία Τύπου της Αλγερίας επικαλούμενη την Προεδρία.

Ο Πρόεδρος της Αλγερίας, Αμπντελματζίντ Τεμπούν, δήλωσε πως η απόφαση να ανακληθεί ο πρέσβης ελήφθη μετά τις δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στη «Le Monde» ότι η επίσημη ιστορία της Αλγερίας «ξαναγράφηκε» και «δεν βασίζεται σε αλήθειες». Μάλιστα, ο Αμπντελματζίντ Τεμπούν τόνισε ότι τα σχόλια του Εμανουέλ Μακρόν ήταν ανεύθυνα και προσβλητικά για τη μνήμη των ανθρώπων που πέθαναν κατά τη διάρκεια της αποικιοκρατίας της Γαλλίας στην Αλγερία και τόνισε ότι η χώρα του απορρίπτει τη γαλλική ανάμειξη στις εσωτερικές της υποθέσεις.

Πηγή: sputniknews.gr

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...