Αλγερία: Μαίνονται μεγάλες πυρκαγιές με 38 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες

Πυρκαγιά στην Αλγερία
(Φωτό αρχείου) / Πυρκαγιά στην Αλγερία

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στην Αλγερία στις δασικές πυρκαγιές που μαίνονται στο βόρειο και ανατολικό τμήμα της χώρας κι έχουν κοστίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε τουλάχιστον 38 ανθρώπους.

Τριάντα άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Ελ Ταρφ, στο ανατολικό άκρο της Αλγερίας κοντά στα σύνορα με την Τυνησία, πέντε στη Σουκ Αχράς, δύο γυναίκες στη Σετίφ και ένας ακόμη άνθρωπος στην Γκελμά, στα ανατολικά, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, δημοσιογράφους και το τηλεοπτικό δίκτυο Ennahar.

Επιπλέον, περισσότεροι από 200 άνθρωποι τραυματίστηκαν, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Στον δρόμο προς την Ελ Καλά, κοντά στην Ελ Ταρφ, μια πόλη 100.000 κατοίκων, «στρόβιλος φωτιάς κατέστρεψε τα πάντα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, οι περισσότεροι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους είχαν περικυκλωθεί (από τις φλόγες) ενώ επισκέπτονταν ζωολογικό πάρκο», δήλωσε δημοσιογράφος.

Από τις 39 πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε 14 διαμερίσματα στο βόρειο τμήμα της Αλγερίας, κάποιες εξακολουθούσαν να μαίνονται σήμερα και οι αρχές φοβούνται ότι θα δημιουργηθούν νέα μέτωπα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν.

Πυροσβεστικά ελικόπτερα ενεργούν σε πολλές πόλεις. Παράλληλα η Αλγερία ναύλωσε ένα ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev BE 200, αλλά αφού επενέβη σε πολλά μέτωπα, αυτό υπέστη βλάβη και έχει τεθεί εκτός λειτουργίας ως το Σάββατο, δήλωσε ο Αλγερινός υπουργός Εσωτερικών.

Η αστυνομία αναγκάστηκε να κλείσει πολλούς εθνικούς δρόμους λόγω των πυρκαγιών.

Στη Σουκ Αχράς μια μεγάλη πυρκαγιά εξακολουθεί να μαίνεται σήμερα στην ορεινή περιοχή Ντζέμπελ Ουέντ Σουκ, και σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, σκηνές πανικού επικράτησαν στην πόλη των 500.000 κατοίκων όταν εκκενώθηκε κλινική με νεογνά που βρισκόταν κοντά στην πυρκαγιά ενώ περισσότερες 350 οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...