Αλληλεγγύη στην πάλη του κουβανικού λαού ενάντια στην επέμβαση των ΗΠΑ

Ευρωκοινοβούλιο - Ευρωβουλή - Ευρωπαϊκή Ένωση
Φώτο Αρχείου / Ευρωκοινοβούλιο / Πηγή: Eurokinissi

Το ενορχηστρωμένο σχέδιο επέμβασης από ΗΠΑ-αντικουβανική μαφία με στόχο την ανατροπή της κουβανικής κυβέρνησης κατήγγειλε η Ευρωκοινοβουλετική Ομάδα του ΚΚΕ σε σχετική συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, ανέδειξε το προσχηματικό ενδιαφέρον των ΕΕ-ΗΠΑ περί «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ προς τον κουβανικό λαό, την κυβέρνηση και το Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας στην πάλη για την υπεράσπιση των κατακτήσεων τους. Η τοποθέτηση του ευρωβουλευτή του Κόμματος έχει ως εξής:

«Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται ένα ενορχηστρωμένο σχέδιο επέμβασης από τις  ΗΠΑ, την αντικουβανική μαφία αλλά και δυνάμεις που δρουν στο εσωτερικό της Κούβας με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης. Εκτίθενται όσοι επιχειρώντας να διογκώσουν τις διαδηλώσεις επιστρατεύουν φωτογραφίες από κινητοποιήσεις στην Αίγυπτο ή ακόμα κι από φιλοκυβερνητικές διαδηλώσεις στην Κούβα.

Οι ΗΠΑ κι οι υποστηρικτές της υποκριτικά ανησυχούν για τις ελλείψεις αγαθών και την πανδημία στην Κούβα όταν όλα αυτά έχουν την σφραγίδα του δικού τους εγκληματικού εμπάργκο που επιβάλλεται για δεκαετίες, των 242 μέτρων που επέβαλλε η κυβέρνηση Τραμπ και διατηρεί η σημερινή του Μπάιντεν, η οποία διαψεύδει όσους μιλούσαν περί προοδευτικής στροφής των ΗΠΑ με την εκλογή Μπάιντεν. Μέσα σε συνθήκες πανδημίας και απάνθρωπου αποκλεισμού από προμήθειες ιατρικού υλικού η Κούβα δίνει τη μάχη για την προστασία της υγείας του λαού της, προχώρησε στην παραγωγή 5 εμβολίων κι έστειλε γιατρούς ως έμπρακτη αλληλεγγύη σε άλλες χώρες. Τα πολυφορεμένα προσχήματα των ΗΠΑ και της ΕΕ περί “ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, οι υποκριτικές  ανησυχίες για το δικαίωμα στη διαδήλωση όσων στην ΕΕ απαγορεύουν διαδηλώσεις κι απεργίες, κοπιάρονται τώρα και στην περίπτωση της Κούβας με στόχο μια ακόμα ιμπεριαλιστική επέμβαση όμως θα πέσουν στο κενό. Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας με τον κουβανικό λαό, την κυβέρνηση και το Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας, στην πάλη του κουβανικού λαού  για τις κατακτήσεις της επανάστασής του.»

Δείτε ακόμα...