Αλβανία: Ανακοίνωσε ότι δέχτηκε «ευρεία και πολύπλοκη» κυβερνοεπίθεση

Η αλβανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η ιστοσελίδα της και όλες οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν κλείσει μετά από κυβερνοεπίθεση που δέχτηκαν από άγνωστη πηγή.

Σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου, μια «ευρεία και πολύπλοκη» κυβερνοεπίθεση ξεκίνησε την Παρασκευή το απόγευμα μετά την οποία απομονώθηκαν όλες οι κυβερνητικές υποδομές και συστήματα. Ξεκίνησε ως μια επίθεση ransomware κατά την οποία οι χάκερ προσπάθησαν να χτυπήσουν κρίσιμα συστήματα, με στόχο να τα καταστήσουν ανενεργά, είπε.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε από τους χάκερ ήταν πανομοιότυπη με τις επιθέσεις του περασμένου έτους στον διεθνή κυβερνοχώρο, αναφέροντας εκείνες στην Ουκρανία, τη Γερμανία, τη Λιθουανία, τη Μάλτα, την Ολλανδία και το Βέλγιο. Ευτυχώς, η έγκαιρη ανίχνευση επέτρεψε να κλείσουν τα κρίσιμα συστήματα της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι είναι όλα με υποστήριξη και ασφαλή, είπε ο ίδιος.

Είπε επίσης ότι οι αλβανικές αρχές συνεργάζονται με εμπειρογνώμονες της Microsoft και του Jones Group International με έδρα τις ΗΠΑ για να λύσουν την κατάσταση και να την επαναφέρουν στην κανονικότητα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...