Αλβανία: Αντικυβερνητική διαδήλωση στα Τίρανα

Διαδήλωση στην Αλβανία
Πηγή: AP Photo/ CNN

Διαδήλωση ενάντια στην κυβέρνηση της Αλβανίας, διοργάνωσε στα Τίρανα, το κόμμα του Σαλί Μπερίσα, με αφορμή το νέο κύμα μετανάστευσης από την χώρα, κυρίως προς την Βρετανία, τη διαφθορά και την εξάπλωση της φτώχειας.

Οι υποστηρικτες του πρώην πρωθυπουργού, συγκεντρώθηκαν έξω από το γραφείο του νυν πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Αφού διαδήλωσαν ειρηνικά επί περίπου τρεις ώρες, διαδηλωτές έσπασαν τον κλοιό που είχαν σχηματίσει αστυνομικοί γύρω από την έδρα της κυβέρνησης και πέταξαν μαύρες και κόκκινες μπογιές. Ένας διαδηλωτής συνελήφθη.

Ορισμένοι άναψαν κεριά στη μνήμη δύο ανδρών που, σύμφωνα με την αλβανική αντιπολίτευση, πέθαναν ενώ βρίσκονταν υπό κράτηση.

«Ακριβώς όπως πριν από 32 χρόνια, ο κόσμος μας βλέπει ως ανθρώπους που καταφθάνουν με μικρά πλεούμενα», δήλωσε ο Σαλί Μπερίσα, αναφερόμενος στους ολοένα και περισσότερους Αλβανούς που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο στη Βρετανία.

Βρετανοί υπουργοί καταγγέλλουν ότι Αλβανοί βρίσκονται πίσω από το κύμα μεταναστών που διασχίζουν τη Μάγχη και πως ορισμένοι εξ αυτών συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...