Αλβανία: Εκτός «Δημοκρατικού Κόμματος» τέθηκε ο Σαλί Μπερίσα

Επεισόδια από υποστηρικτές του Σ. Μπερίσα έξω από τα γραφεία του «Δημοκρατικού Κόμματος» Αλβανίας στις 8/1/2022
Φώτο Αρχείου / Επεισόδια από υποστηρικτές του Σ. Μπερίσα έξω από τα γραφεία του «Δημοκρατικού Κόμματος» Αλβανίας στις 8/1/2022 / Πηγή: @IsamyzyrajAlb

Εκτός Δημοκρατικού Κόμματος τέθηκε ο Σαλί Μπερίσα ύστερα από τα επεισόδια υποστηρικτών του στα γραφεία του κόμματος. Το «Δημοκρατικό Κόμμα» της Αλβανίας διέγραψε τον πρώην Πρόεδρο και πρωθυπουργό της χώρας και ιστορικό στέλεχός του, Σαλί Μπερίσα. Μετά από συνεδρίαση, που διήρκεσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, αποφασίστηκε να τεθεί εκτός κόμματος ο Μπερίσα κι άλλοι οκτώ υποστηρικτές του. Μεταξύ αυτών είναι και βουλευτές, όπως ο Φλαμούρ Νόκα, Εντμόντ Σπάχο και Αλμπάν Βόκσι, όπως και ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου, Μπουγιάρ Νισάνι.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να τεθούν σε αναστολή άλλα 18 άτομα, αναφορικά με τη στάση που τήρησαν στην εισβολή διαδηλωτών στα γραφεία του κόμματος την 8η Ιανουαρίου. Σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος, αναφέρεται πως θα παραμείνουν σε αναστολή έως ότου αποστασιοποιηθούν πλήρως από τις πράξεις βίας και τις καταδικάσουν.

Τα επεισόδια

Το περασμένο Σάββατο, υποστηρικτές του Μπερίσα εισέβαλαν στα γραφεία του κόμματος.Έσπασαν την πόρτα με σφυριά και επιχείρησαν να ανέβουν στον δεύτερο όροφο, ωστόσο απωθήθηκαν από άτομα που ήταν στο εσωτερικό και τα οποία χρησιμοποίησαν πυροσβεστήρες για να τους απωθήσουν.Χρειάστηκε και η επέμβαση της αστυνομίας, που χρησιμοποίησε δακρυγόνα και εκτοξευτές νερού για να σταματήσει τους διαμαρτυρόμενους.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...