Αλβανία: Ένας νεκρός και 42 κρούσματα κορονοϊού

Αλβανία, Κορυτσά
Φώτο Αρχείου / Αλβανία, Κορυτσά / Πηγή: Eurokinissi

Συμπληρώθηκε χθες μια εβδομάδα που η Αλβανία βρίσκεται σε γενική καραντίνα. Μέχρι τώρα έχουν ανακοινωθεί επίσημα ένας νεκρός και 42 κρούσματα κορονοϊού σε περίπου 540 εξεταζόμενους. Είκοσι άτομα νοσηλεύονται, από τα οποία 3 σε βαρύτερη κατάσταση και ένας διασωληνωμένος.

Γενική καραντίνα

Έχουν επιβληθεί αλλεπάλληλα σκληρά μέτρα. Έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Κλειστά παραμένουν εστιατόρια, καφετέριες και κάθε άλλος χώρος μαζικής συνάθροισης.

Αναστάλθηκαν επίσης όλα τα εθνικά πρωταθλήματα στη χώρα. Έχουν ανασταλεί οι θρησκευτικές εκδηλώσεις, με εξαίρεση την ορθόδοξη εκκλησία, που ανήγγειλε ότι θα συνεχιστεί κανονικά η θεία λειτουργία της Κυριακής και η θεία κοινωνία.

Η Αλβανική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τις αεροπορικές και θαλάσσιες συγκοινωνίες με την Ιταλία και τις αεροπορικές, θαλάσσιες και οδικές με την Ελλάδα. Επιτρέπεται μόνο η διέλευση Ελλήνων υπηκόων ή Αλβανών με μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα. Τα ίδια μέτρα ισχύουν και με το Κόσοβο, το Μαυροβούνιο και εν μέρει με τη Βόρεια Μακεδονία. Χθες απαγορεύτηκαν οι αεροπορικές πτήσεις και προς Ισπανία.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...