Αμάν Ιορδανίας: Για τρίτη νύχτα εκτεταμένα επεισόδια έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ

Αμάν Ιορδανίας: Για τρίτη νύχτα εκτεταμένα επεισόδια έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ

Το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκαν για τρίτη νύχτα εκτεταμένα επεισόδια έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στο Αμάν της Ιορδανίας, στο πλαίσιο μεγάλης φιλοπαλαιστινιακής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ενάντια στη συνέχιση του πολέμου στη Γάζα.

Το μεγάλο πλήθος των διαδηλωτών απαίτησε από την κυβέρνηση του Ιορδανού βασιλιά Αμπντάλα Β’ να αναστείλει την ισχύ των ειρηνευτικών συμφωνιών με το Ισραήλ και να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό.

Στη συνέχεια Ιορδανοί αστυνομικοί χτύπησαν και συνέλαβαν δεκάδες διαδηλωτές από τους τουλάχιστον 2.000 που συμμετείχαν στη διαδήλωση και προσπαθούσαν να πλησιάσουν περισσότερο την (αυστηρά φρουρούμενη) πρεσβεία του Ισραήλ.

Οι αστυνομικοί απώθησαν εκατοντάδες οργισμένους ανθρώπους που προσπάθησαν να εισβάλουν στο συγκρότημα της ισραηλινής πρεσβείας στην συνοικία Ραμπάε του Αμάν.

Η ισραηλινή πρεσβεία, γύρω από την οποία διαδηλωτές συγκεντρώνονται καθημερινά, αποτελεί το επίκεντρο των κινητοποιήσεων στην Ιορδανία.

Πολλοί Ιορδανοί έχουν παλαιστινιακή καταγωγή και η ένταση στη χώρα οξύνεται καθώς συνεχίζεται ο ανηλεής βομβαρδισμός της Γάζας από το Ισραήλ. Οι ιορδανικές αρχές αναφέρουν ότι επιτρέπονται οι ειρηνικές διαδηλώσεις, αλλά τονίζουν ότι δεν θα ανεχθούν οποιαδήποτε απόπειρα εκμετάλλευσης της λαϊκής οργής έναντι του Ισραήλ για την πρόκληση χάους.

Δείτε ακόμα...