Αμάσητη ενημέρωση

Αμάσητη αναπαράγουν τα ελληνικά ΜΜΕ – και πρώτα απ’ όλα η ΕΡΤ – την προπαγάνδα από τα ισραηλινά και ευρωατλαντικά επιτελεία, καθώς κλιμακώνεται η σφαγή των Παλαιστινίων και προετοιμάζεται η χερσαία επέμβαση στη Γάζα.

Στα ρεπορτάζ για τον πόλεμο κάνουν θραύση ορισμένα βίντεο που διακινούνται και δραματοποιούνται από τις επίσημες υπηρεσίες του ισραηλινού στρατού, για να αποδείξουν την αγριότητα και την απανθρωπιά των Παλαιστινίων, προκειμένου να «ξεπλύνουν» την κατοχή και να δικαιολογήσουν την εξελισσόμενη σφαγή.

Σε καμιά από αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει ένα πειστήριο επαλήθευσης, ούτε μπαίνουν στον κόπο οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι να αναζητήσουν την εγκυρότητά τους.

Το ζήσαμε άλλωστε και τις πρώτες μέρες του πολέμου στην Ουκρανία, όπου σε παγκόσμια μετάδοση τα ΜΜΕ αναπαρήγαγαν εικόνες και ειδήσεις με μόνη πηγή το …υπουργείο προπαγάνδας της κυβέρνησης Ζελένσκι, χωρίς καμιά διασταύρωση ή επαλήθευση (ποιος δεν θυμάται τη λεγόμενη «σφαγή της Μπούτσα» και τα ερωτήματα που ακόμα παραμένουν αναπάντητα;).

Για παράδειγμα, το βίντεο με τα μικρά παιδιά που φυλάκισαν τάχα σε κλουβιά οι Παλαιστίνιοι, αποδείχτηκε ότι είναι γυρισμένο μέρες πριν την έναρξη των επιχειρήσεων και κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τι ακριβώς δείχνει.

Κατά τον ίδιο τρόπο, η Γερμανίδα τουρίστρια, που έγινε σύμβολο της αγριότητας των απαγωγέων και εκτελεστών της, αποδείχτηκε ότι ζει και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, όπως επιβεβαιώνει η οικογένειά της.

Τα «αποκεφαλισμένα μωρά», για τα οποία μιλάει σε επίσημο βίντεο ο στρατός του Ισραήλ, προέκυψαν από «μαρτυρία» ενός και μοναδικού Ισραηλινού στρατιώτη που αναπαρήγαγε ως βεβαιότητα μια επίσης Ισραηλινή δημοσιογράφος, για να παραδεχτεί λίγο αργότερα το πόσο αδύναμη είναι η πηγή της.

Τα ίδια ισχύουν και για τους βιασμούς ή τις μαζικές δολοφονίες στη μουσική εκδήλωση, όπου λέγεται ότι βρέθηκαν 260 πτώματα τρεις μέρες μετά την επίθεση, χωρίς να υπάρχει ένα βίντεο ή μια φωτογραφία που να το επιβεβαιώνει.

Τι δείχνουν όλα αυτά; Οτι πάνω σε κατασκευασμένες ειδήσεις, που διασπείρουν και τα ελληνικά ΜΜΕ, το Ισραήλ και οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί προσπαθούν να νομιμοποιήσουν τα επικίνδυνα σχέδιά τους στην περιοχή, που στρέφονται σε βάρος όλων των λαών, και του ισραηλινού.

Το ίδιο ισχύει και για την ελληνική κυβέρνηση, που κλιμακώνει την ελληνική εμπλοκή με τη συναίνεση όλων των άλλων κομμάτων, στέλνοντας μέχρι και φρεγάτα να περιπολεί με τον αμερικάνικο στόλο στα επικίνδυνα νερά της Ανατ. Μεσογείου.

Το σχόλιο του Ριζοσπάστη

Δείτε ακόμα...