Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών: Έρχονται νέες αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης τον χειμώνα

Πλατφόρμα άντλησης Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου
Φώτο Αρχείου / Πλατφόρμα άντλησης Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου / Πηγή: UNSPLASH / Φωτογράφος: Dean Brierley @milkandbourbons

Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, προειδοποίησε προχτές τους καταναλωτές στις ΗΠΑ για νέες αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης τον χειμώνα, συνδέοντας αυτήν την εξέλιξη με τον σημαντικό περιορισμό της αγοράς ρωσικού πετρελαίου από τις χώρες της ΕΕ τον ερχόμενο Δεκέμβρη, στο πλαίσιο των ευρωενωσιακών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Η ίδια επανέφερε στο τραπέζι την πρόταση της κυβέρνησης Μπάιντεν και του G7 για πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου, παρότι η Μόσχα προειδοποιεί ότι θα σταματήσει τις πωλήσεις υδρογονανθράκων σε όποιες χώρες και εταιρείες υιοθετήσουν ένα τέτοιο μέτρο.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή η πρόταση της Κομισιόν για πλαφόν στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου (απέναντι στην οποία η Μόσχα απευθύνει αντίστοιχες προειδοποιήσεις) απορρίφθηκε στη σύνοδο των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ.

Το πρακτορείο «Reuters» μετέδωσε πως τα μέλη του G7 (ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία, Καναδάς) έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται τις λεπτομέρειες γύρω από την υλοποίηση της πρόσφατης απόφασής τους για πλαφόν (ανώτατη τιμή πώλησης) στο ρωσικό πετρέλαιο.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, είπε πως το μέτρο θα αρχίσει να εφαρμόζεται στις 5 Δεκέμβρη, με σκοπό να μειώσει τα ρωσικά έσοδα από τις πωλήσεις πετρελαίου «χωρίς» να μειωθούν οι διεθνείς εξαγωγές.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...